Якщо ви є великим любителем в'яленої риби і при її покупці зовсім забуваєте про почуття міри, запасаючись про запас, то після, у вас напевно виникає питання «а як же правильно зберігати в'ялену рибу?». Адже цей продукт є досить швидко портящимся, але якщо ж все знати і виконувати прості правила, то вона сміливо може пролежати у вас близько шести місяців. Давайте розглянемо з вами деякі секрети того, як зберігати в'ялену рибу будинку.
Уязика зберігання в'яленої риби
Існує кілька, так би язикати, «домашніх» способів зберігання в'яленої риби. Давайте розглянемо їх по порядку:
Найпростіший спосіб зберегти риби - загорнути її в папір або газету і залишити в прохолодному місці, можна навіть покласти в холодильник.
Другий спосіб полягає в тому, що рибу кладуть у велику банку, туди ж акуратно вставляють палаючу свічку, і закривають кришкою. Після того, як весь кисень закінчиться, свічка погасне, а рибу таким чином можна буде зберегти протягом кількох місяців.
Ще одне місце для зберігання - це морозильна камера. В холоді риба зовсім не втратить свіжості, своїх смакових якостей і зможе досить довго зберігатися. А як тільки ви захочете поласувати рибкою, просто размораживаете заздалегідь потрібну кількість і все.
Також для зберігання риби використовують плетені з лози кошики, дерев'яні ящики, або лляні мішки.
Самим надійним і перевіреним є спосіб зберігання в'яленої риби в жерстяній банці з щільно закритою кришкою, це захистить її від попадання повітря і сонячних променів, а значить, і від швидкої усушки.
А от найкращим способом швидко зіпсувати цей продукт - «замкнути» рибу в целофановий пакет. Краще, звичайно, не ризикувати в'яленою рибою і вибрати один з описаних вище і перевірених способів, який точно збереже ваше улюблене ласощі надовго.
Можливо ви вирішили приготувати в'ялену рибу самостійно, або навіть закоптити скумбрію будь-які з цих способів підійдуть для зберігання риби надійно та на тривалий термін.