Кукурудза - цінна і смачна зернова культура. Її вирощували ще 7 тисяч років тому. Прибирають кукурудзу з полів коли вона стає зрілою. Якщо не поквапитися із збиранням урожаю зерна кукурудзи можуть запліснявіти, захворіти або її просто напросто можуть з'їсти птиці. Є маса способів, як зберегти цю культуру довше, саме про них ми вам зараз і розповімо.
Як зберігати кукурудзу?
кукурудза в качанах; вода; лід; сіль; лимонний сік; сіль. Приготування Для того щоб кукурудза зберігалася як можна довше в холодильнику, з кукурудзяних качанів знімаємо піну і видаляємо кісточку. У велику глибоку ємність наливаємо воду, кубики льоду і по одній чайній ложці солі і лимонного соку на кожен літр води. Викладаємо кукурудзу в нашу воду з добавками і залишаємо на 20 хвилин. Після качанів видаляємо зерна, зливаємо воду через друшляк. Кукурудзяні зерна зберігаємо в герметичній упаковці. Таким чином, зерна можуть зберігатися до трьох тижнів. Таким же способом можна зберігати і качани кукурудзи, не відокремлюючи зерна.
Як зберігати варену кукурудзу Інгредієнти: варена кукурудза ; кипляча вода - 1 л; цукор - 3 ч. ложки; сіль - 3 ч. ложки; спеції - за смаком. Приготування Варену кукурудзу можна зберігати як в качанах, так і окремими зернятками. Охолоджену кукурудзу поміщаємо в суху емальовану посудину, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Таким методом кукурудзу можна зберігати протягом 2 - 3 днів, а якщо постаратися зберегти її якнайдовше, тоді краще скористатися методом консервації. Приготуємо розсіл, щоб законсервувати варену кукурудзу, для цього в киплячу воду додаємо цукор і сіль кип'ятимо ще 5 хвилин. Попередньо стерилізуємо банки, закладаємо в них качани або окремі зерна кукурудзи і заливаємо розсолом.Додаємо спеції і прянощі за смаком. Банки закатуємо кришками. Законсервовану кукурудзу можна зберігати дуже довго.
Як зберігати кукурудзу на зиму?
Інгредієнти: кукурудза; пакети для заморозки; вода; каструля; морозилка. Для того щоб зберегти цей цінний продукт взимку, кукурудзу можна заморозити. При цьому виді зберігання вона не втрачає вітаміни і корисні властивості. Для заморожування краще виберемо хороший цукровий сорт кукурудзи і підготуємо її до заморожування. Кукурудзу очищаємо і цілими качанами викладаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння, а після варимо 5 хвилин. Поки кукурудза в процесі варіння, підготуємо ємність з льодом і додаємо в неї охолоджену воду. Коли качани готові, витягаємо їх з окропу і перекладаємо в ємність з льодом. Важливо щоб кукурудза не вийшла перевареної. Необхідно якомога швидше помістити її в лід. Цей процес позбавить нас від зморщування кукурудзи і допоможе легше відокремити зерна. Відокремлюємо їх в окрему миску. Готуємо пакети для заморозки, заповнюємо їх кукурудзою, прибираємо повітря з пакета. І викладаємо наші пакети в морозильну камеру. Можна заморозити і цілі качани кукурудзи для цього просто чистимо, миємо кукурудзу і

заморожуємо її цілком у пакетах. Для приготування такої кукурудзи її необхідно спочатку розморозити за допомогою мікрохвильової печі. Після цього в каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, додаємо качани кукурудзи, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися 40 хвилин.
Як зберігати кукурудзу в свіжому вигляді?
Свіжу кукурудзу можна зберігати різними способами. Для початку кукурудзу перебираємо, розкриваємо, але не прибираємо качани. З'єднуємо кукурудзу в «коси» і підвішуємо, добре провітрюємо, сухому приміщенні. Якщо кукурудзи трохи - розвішуємо качани поштучно.