Кошики з фаршем - дивовижно приголомшливо смачна і ситна закуска, яку, не роздумуючи, можна подати до фуршетного столу і урізноманітнити меню, порадувавши гостей новим оригінальним рецептом.
Як зробити кошики з фаршем?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 330 г; яйце - 1 шт.; сухі дріжджі - 15 г; вода холодна - 100 мл; маргарин - 40 г; цукровий пісок - 1 ст. ложка. Для начинки:
куряча грудка - 800 г; масло вершкове - 80 г; сир твердий - 50 г; яйце - 2 шт.; мускатний горіх - щіпка; спеції. Приготування Для початку давайте замісимо тісто: борошно просіваємо, акуратно вливаємо трохи теплої води, всипаємо дріжджі, розбиваємо яйце, кладемо сіль, цукровий пісок і маргарин. Ретельно перемішуємо інгредієнти, ставимо в тепло і залишаємо приблизно на 3 години, щоб воно добре піднялося.
А цим часом поки робимо начинку. Для цього курячі грудки промиваємо, знімаємо шкірку, відокремлюємо м'ясо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після цього остуджуємо і перекручуємо через м'ясорубку. До подрібненого фаршу додаємо яйця, кладемо масло, додаємо подрібнений мускатний горіх, підсолюємо і ретельно перемішуємо. З підготовленого тіста формуємо кошички, скориставшись спеціальними металевими формами. В кошики викладаємо фарш, зверху присипаємо тертим сирочком і відправляємо блюдо в гарячу духовку.
Кошики з фаршу з грибами
Інгредієнти: м'ясний свіжий фарш - 500 г; хліб - 100 г; цибулина - 100 г; морква - 150 г; яйце - 1 шт.; спеції; олія рослинна. Для начинки:
гриби - 300 г; помідори - 100 г; спеції; сир - 200 р. Приготування У м'ясний фарш додаємо очищену і дрібно порізану цибульку, натерту моркву і попередньо замочений у воді білий хлібець. Приправляємо масу спеціями, розбиваємо яйце і гарненько перемішуємо. Потім формуємо з отриманої маси кошички, використовуючи металеві формочки, і наповнюємо їх начинкою. Для її приготування, гриби обробляємо, дрібно рубаємо, додаємо подрібнений помідор і перемішуємо. Зверху посипаємо блюдо тертим сирком і запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Картопляні кошики з фаршем
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; молоко; яйце - 1 шт.; масло вершкове - 10 р. Для начинки:
свіжі печериці - 100 г; цибулина - 2 шт.; спеції; курячий фарш - 400 г; сир твердих сортів. Приготування Для початку картоплю чистимо, розрізаємо, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Потім обережно зливаємо всю рідину і розминаємо картоплю в пюре, додаючи вершкове масло, яйце і гаряченьке молочко. Курячий фарш розморожуємо і кладемо в нього трохи дрібно нарізаного ріпчастої лучка. Солимо, перчимо і добре перемішуємо. Печериці обробляємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо на сковороді разом з цибулькою. Сирочек натираємо на дрібній терочке і приступаємо до складання кошичків.
Тепер беремо мокрими руками невелику порцію картопляного пюре ,
скачуємо кульку і надаємо йому форму коржі. Одну її сторону занурюємо в панірувальні сухарі і укладаємо на деко. Далі беремо кондитерський мішок, набираємо в картопляне пюре і видавлюємо його по колу на край нашої коржі. Після цього викладаємо в серединку м'ясну начинку і робимо ще колечко з пюре. Зверху викладаємо грибочки з цибулею і присипаємо тертим сиром.
Відправляємо деко в духовку і запікаємо спочатку при невеликій температурі, щоб пропікся фарш, а потім збільшуємо полум'я і витримуємо до готовності. Виймаємо кошики з духовки, викладаємо на тарілки, посипаємо зеленню і подаємо.