Отже, майбутній новий рік вже не за горами, і господині починають заздалегідь готуватися до свята. Сервіровка столу продумується і обговорюється з усіма членами сім'ї і гостями. Пам'ятайте, що за східним календарем наступний рік буде роком дерев'яної синьою кози. Харчується вона тільки натуральною їжею, тому не відмовляйтеся від приготування різноманітних овочевих салатів і використовуйте більше свіжої зелені. На святковому столі будуть відмінно виглядати різнокольорові страви з додаванням зеленого перчика, огірочків, листя салату і зеленого горошку . Давайте разом придумаємо з вами сьогодні, що приготувати смачного і оригінального на новорічний стіл.
Рецепт морквяного салату на новорічний стіл 2015
Інгредієнти: морква - 3 шт.; зелене яблуко - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; чорнослив - 10 шт.; курага - 10 шт.; родзинки - 30 г; волоські горіхи - 05 ст. Для заправки:
сметана 20 %; майонез; рідкий мед; часник. Приготування Моркву чистимо і натираємо на терочке. Яблуко і апельсин моєму, витираємо, очищаємо, виймаємо кісточки і рубаємо кубиками. Сухофрукти розпарювала в гарячій воді, а потім ретельно промиваємо. Курагу з чорносливом нарізаємо на смужки. Волоські горіхи подрібнюємо товкачиком, щоб ядерця були не дуже великими. Далі, всі підготовлені інгредієнти змішуємо в мисці і заправляємо. Існує 2 виду заправки для цього салату. Ви можете з'єднати сметанку з розтопленим медом. Або, видавлюємо через прес часник і змішуємо його з домашнім майонезом. Готовий салат гарненько розмішуємо, охолоджуємо і подаємо до святкового столу.
Новорічний салат з куркою
Інгредієнти: філе куряче - 400 г; очищені волоські горіхи - 200 г; сир твердих сортів - 200 г; сухарики з білого хліба - 200 г; свіже листя салату для прикраси; спеції; майонез для заправки. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім м'ясо остуджуємо, нарізаємо шматочками і відставляємо в сторону. Очищені волоські горіхи рубаємо великими шматочками, а сир нарізаємо дрібними кубиками. Тепер викладаємо всі інгредієнти в миску, заправляємо майонезом, посипаємо при необхідності сіллю, перцем, перемішуємо і викладаємо його на салатні листя. Перед подачею на стіл прикрашаємо салат хрусткими сухариками.
Новорічний салат з червоною рибою
Інгредієнти: консервований лосось - 200 г; сир твердий - 150 г; варені яйця - 5 шт.; яблуко - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; консервована кукурудза - 05 банки; спеції; лимонний сік - 1 ч. ложка; сьомга слабосолона - для оформлення; яйце перепелине - 2 шт.; червона ікра - для прикраси; майонез - за смаком. Приготування З консервованого лосося обережно зливаємо рідину і розминаємо його виделкою. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо. Варені яйця чистимо, відокремлюємо білки від жовтків і окремо натираємо все на дрібній терочке. З кукурудзи теж зливаємо розсіл, а сир подрібнюємо на крупній тертці. Яблучко очищаємо від шкірки,
видаляємо насіннєву коробочку і теж трьом.
Далі починаємо формувати салат, викладаючи шарами на плоске блюдо: лосось, цибулька. Промазуємо майонезом, покриваємо яблуком, збризкуємо лимонним соком, посипаємо тертим сиром, жовтком, промазуємо майонезом, викладаємо кукурудзу і яєчні білки. Рибу нарізаємо на тонкі скибочки і викладаємо на салат у вигляді «плетінки». Центр прикрашаємо трояндочкою, зробленої з риби. Декоруємо блюдо половинками перепелиних яєць, зеленню і червоною ікрою. Перед подачею на новорічний стіл загортаємо салат харчовою плівкою і прибираємо в холодильник приблизно на 12 годин.