Погодьтеся, що подавати до святкового столу просто звичайні котлети просто не пристойно. Але якщо трохи урізноманітнити їх кількома інгредієнтами, то вони будуть виглядати нітрохи не гірше будь-якого святкового м'ясної страви. Ми розповімо вам, як приготувати котлети «Кучугури» та здивувати гостей оригінальним стравою.
М'ясні котлети «Замет»
Інгредієнти: м'ясний фарш - 600 г; картопля - 3 шт.; свіжі печериці - 200 г; цибулина - 2 шт.; сир твердих сортів - 100 г; майонез - 100 мл; спеції. Приготування Отже, м'ясний фарш викладаємо в миску, солимо і перемішуємо. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і з'єднайте з м'ясом. Ретельно перемішуємо все і з підготовленого фаршу формуємо невеликі кругленькі коржі. Викладаємо заготовки на деко, застелене фольгою. Тепер чистимо картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо потроху на кожну котлетку.
Приправляємо перцем і промазуємо тонким шаром домашнього майонезу . Печериці обробляємо, дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній маслечко, подсаливая за смаком. Потім викладаємо грибну обжарку наступним шаром, присипаємо тертим сиром і відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо смачні котлети «Замет» протягом півгодини і подаємо на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Котлети "Замет", запечені в духовці
Інгредієнти: м'ясний фарш - 700 г; цибулина - 1 шт.; печериці - 400 г; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; сир - 100 г; майонез - за смаком; спеції. Приготування Для початку нам з вами потрібно приготувати м'ясний фарш. Для цього м'ясо обробляємо, промиваємо і просушуємо. Цибулю чистимо і розрізаємо навпіл. Потім пропускаємо через м'ясорубку м'ясо з цибулею, підсолюємо і перчимо за смаком. Далі розділяємо приготований фарш на кілька частин, формуем
невеликі коржі і викладаємо їх на деко, покрите папером для випічки.
Тепер чистимо моркву, шаткуємо її на терочке і пасеруємо на рослинній маслечко. Потім обробляємо гриби, нарізаємо пластинами і обсмажуємо на окремій сковороді. Після цього викладаємо на м'ясні заготовки спочатку моркву, потім гриби і терту картоплю. Трохи підсолюємо все, покриваємо сіточкою з майонезу і рясно посипаємо все тертим сиром. Ставимо котлети «Замет» в духовку приблизно на 30 хвилин, і випікаємо при температурі близько 180 градусів до повного розплавлення сиру.