Салати смачні супутники святкового столу. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати смачний і красивий салат «Кучугури» з м'ясом. Блюдо виходить досить ситним і оригінальним. Впевнені, ваші близькі та гості будуть задоволені.
Смачний салат «Кучугури» з м'ясом
Інгредієнти: м'ясо варене - 200 г; картопля - 3 шт.; яйця - 4 шт.; морква - 1 шт.; майонез - 200 г; сир - 150 г; часник - 2 зубчики. Приготування Відварну картоплю чистимо, натираємо на тертці і першим шаром викладаємо на плоске блюдо. Солимо за смаком і змащуємо домашнім майонезом . Моркву чистимо й теж тремо на тертці. Викладаємо поверх картоплі, злегка притискаючи руками. Невеликими кубиками ріжемо відварне м'ясо. Викладаємо на тарілку поверх моркви, солимо, перчимо і змащуємо майонезом. Чистимо відварені яйця, ріжемо навпіл і акуратно виймаємо жовтки, кладемо їх у невелику мисочку і акуратно розминаємо виделкою. Часник чистимо і подрібнюємо. Змішуємо часник з жовтками, додаємо майонез і перемішуємо. Фаршируємо білки отриманою масою. Відправляємо яйця на тарілку, викладаючи їх зрізом вниз. На середній тертці натираємо сир і посипаємо їм салат. Перед подачею даємо йому настоятися в холодильнику 2 години.
Рецепт салату «Кучугури» з м'ясом
Інгредієнти: м'ясо копчене - 300 г; картопля - 2 шт.; огірок - 1 шт.; яйця - 2 шт.; гриби печериці - 150 г; сир - 100 р. Приготування Картопля, яйця відварюємо і трьом на тертці окремо. Також відварюємо печериці. Огірок, відварені гриби і копчене м'ясо ріжемо соломкою. Тепер починаємо оформляти салат, викладаючи інгредієнти в такій послідовності - м'ясо, огірки, трохи майонезу, картопля, гриби, яйця знову хороший шар майонезу. Зверху засипаємо салат сиром, тертим на дрібній тертці. Краще це робити безпосередньо над тарілкою з салатом, щоб вийшов легкий і повітряний «сніг» з сиру.
Салат «Зимові кучугури» з м'ясом
Інгредієнти: помідори - 2 шт.; сир - 150 г; перець болгарський солодкий - 2 шт.; відварне м'ясо - 300 г; сухарі - 50 г; часник - 2 зубчики; майонез - 50 р. Приготування Відварне м'ясо розбираємо на дрібні волокна. Солодкий перчик і помідори шаткуємо соломкою. Сир подрібнюємо за допомогою дрібної терки. Майонез змішати з подрібненим часником. Інгредієнти викладаємо шарами, промазуючи кожен часниковим майонезом: відварне м'ясо, помідори, перець і сухарики. І верхнім шаром сир, який, до речі, натерти можна прямо над тарілкою, щоб його структура вийшла більш повітряної.