Вернуться назад Распечатать

Картопляні кошики з грибами

Картопляні кошики з грибами
Звичайне пюре з картоплі можна подати у вигляді кошиків. Вони відмінно підійдуть як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Такі кошички елементарно приготувати і для їх наповнення підійдуть усілякі начинки. Сьогодні ми поговоримо про картопляних кошиках з грибною начинкою.

Картопляні кошики з грибами


Інгредієнти:

  • картопля - 2 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • молоко - 100 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • мариновані опеньки - 200 г;

  • огірок -1 шт.;

  • салатний цибуля - 1 шт.;

  • майонез;

  • твердий сир - 100 г;

  • оливки;

  • зелень.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо , додаємо в нього масло, молоко, яйця і робимо пюре. Збиваємо пюре міксером або блендером при цьому додаємо в картоплю борошно. Беремо форму для випікання кошиків, змащуємо маргарином і посипаємо сухарями. Викладаємо картопляне пюре у формочки і розмазуємо його по стінках і дну, зверху знову посипаємо панірувальними сухарями . Відправляємо формочки з пюре в духовку на 20 хвилин.
    Тим часом займемося начинкою. Для цього грибочки промиємо під водою і видалимо приправи. Салатний цибулю нарізаємо тонкими кільцями, а огірок соломкою. Гриби з'єднайте з овочами і присмачуємо майонезом, додаємо трохи чорного меленого перцю. У випечені кошики закладаємо наш салат, присипаємо зверху натертим сиром і прикрашаємо оливками та зеленню.

    Картопляні кошики з грибами і шинкою


    Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • сир - 80 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • жовток - 4 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • шинка - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • перець;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Картопля очищаємо від шкірки, миємо, нарізаємо брусочками і відварюємо, як для приготування пюре. Воду підсолюємо. Коли картопля готова, зливаємо воду, але не всю. Збиваємо пюре і додаємо до нього жовтки, вершкове масло і сир натертий на дрібній тертці. Збиваємо інгредієнти блендером. Деко застеляємо
    Картопляні кошики з грибами
    пергаментом і змащуємо олією. З допомогою шприца для крему або паперу згорнутої в пакетик видавлюємо на деко пюре і формуємо кошики. Змащуємо картоплю жовтком і випікаємо в духовці до появи «рум'янцю».
    Для приготування начинки гриби ріжемо і трохи обсмажуємо. Цибулю і шинку нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо інгредієнти до грибів, обсмажуємо все разом, при цьому додаємо сіль і перець.
    Готові кошики виймаємо з духовки, наповнюємо начинкою, присипаємо сиром і знову відправляємо в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками зелені.