Звичайне пюре з картоплі можна подати у вигляді кошиків. Вони відмінно підійдуть як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Такі кошички елементарно приготувати і для їх наповнення підійдуть усілякі начинки. Сьогодні ми поговоримо про картопляних кошиках з грибною начинкою.
Картопляні кошики з грибами
Інгредієнти: картопля - 2 кг; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; молоко - 100 мл; борошно - 2 ст. ложки; мариновані опеньки - 200 г; огірок -1 шт.; салатний цибуля - 1 шт.; майонез; твердий сир - 100 г; оливки; зелень. Приготування Картоплю відварюємо , додаємо в нього масло, молоко, яйця і робимо пюре. Збиваємо пюре міксером або блендером при цьому додаємо в картоплю борошно. Беремо форму для випікання кошиків, змащуємо маргарином і посипаємо сухарями. Викладаємо картопляне пюре у формочки і розмазуємо його по стінках і дну, зверху знову посипаємо панірувальними сухарями . Відправляємо формочки з пюре в духовку на 20 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Для цього грибочки промиємо під водою і видалимо приправи. Салатний цибулю нарізаємо тонкими кільцями, а огірок соломкою. Гриби з'єднайте з овочами і присмачуємо майонезом, додаємо трохи чорного меленого перцю. У випечені кошики закладаємо наш салат, присипаємо зверху натертим сиром і прикрашаємо оливками та зеленню.
Картопляні кошики з грибами і шинкою
Інгредієнти: картопля - 500 г; сир - 80 г; вершкове масло - 50 г; жовток - 4 шт.; гриби - 200 г; шинка - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинна олія; сіль; перець; зелень петрушки. Приготування Картопля очищаємо від шкірки, миємо, нарізаємо брусочками і відварюємо, як для приготування пюре. Воду підсолюємо. Коли картопля готова, зливаємо воду, але не всю. Збиваємо пюре і додаємо до нього жовтки, вершкове масло і сир натертий на дрібній тертці. Збиваємо інгредієнти блендером. Деко застеляємо
пергаментом і змащуємо олією. З допомогою шприца для крему або паперу згорнутої в пакетик видавлюємо на деко пюре і формуємо кошики. Змащуємо картоплю жовтком і випікаємо в духовці до появи «рум'янцю».
Для приготування начинки гриби ріжемо і трохи обсмажуємо. Цибулю і шинку нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо інгредієнти до грибів, обсмажуємо все разом, при цьому додаємо сіль і перець.
Готові кошики виймаємо з духовки, наповнюємо начинкою, присипаємо сиром і знову відправляємо в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками зелені.