Зелений сир - це витриманий кисломолочний продукт, основою якого є знежирене молоко. Купити його можна не тільки в цілих головках, але і у вигляді сухого порошку або в натертому стані. Його незвичайний зелений колір досягається через використання сухих листочків пряної трави, яка називається блакитний буркун. Саме це рослина і надає продукту незвичайний запах. Сьогодні ми розповімо вам, що можна приготувати з зеленого сиру.
Рецепт страви з зеленим сирним порошком
Інгредієнти: арахіс очищений - 200 г; олія оливкова - 1 ст. ложка; перець мелений; цукровий пісок - 1 ч. ложка; зелений сухий сир - 5 г; сушений часник гранульований - 1 ч. човен; спеції. Приготування Отже, беремо очищену арахіс, викладаємо його на розігріту суху сковорідку і постійно, перемішуючи, обсмажуємо на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Цим часом вмикаємо духовку розігріваємо її до температури 200 градусів. Потім додаємо до арахісу розтерті з цукровим піском і сіллю різні спеції і додаємо оливкова масло. Все ретельно перемішуємо і акуратно перекладаємо горішки на деко. Підсушуємо арахіс в добре прогрітій духовці 5-7 хвилин до отримання золотистого кольору. Готові горішки в сирному порошку охолоджуємо до кімнатної температури, висипаємо в миску і подаємо в якості закуски до пива або просто так!
Яєчня з зеленим сиром
Інгредієнти: куряче яйце - 3 шт.; зелена цибуля - 20 р; зелений сир - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка; спеції. Приготування Для приготування цього оригінального і смачної страви, спочатку підготуємо всі інгредієнти. Для цього
беремо зелений лук, обполіскуємо його, струшуємо і дрібненько рубаємо ножем. Курячі яйця розбиваємо в миску і злегка збиваємо їх віночком з зеленим сиром і білим меленим перцем. Тепер ставимо на плиту сковорідку, наливаємо в неї оливкова масло, добре розігріваємо його і обсмажуємо в ньому дрібно порізану цибульку до того моменту, коли він почне розм'якшуватися і злегка темніти.
Після цього акуратно вливаємо в сковороду яєчну суміш з зеленим сиром і обсмажуємо до тих пір, поки яєчко не почне загусати. Тоді беремо дерев'яну лопатку і акуратно загортаємо краю омлету до центру. Тепер вимикаємо вогонь і даємо яйцям ще рівно хвилинку дійти на теплій сковороді. Солити це блюдо не треба, так як в зеленому сирі і так цілком достатньо солі.