Ви коли-небудь думали про можливість приготувати запаси з власного натурального томатного пюре, яке стане смачною заправкою до коронних страв. Ну, неодмінно адже думали, і навіть напевно робили.
Ми вирішили запропонувати вам свої рецепти цього простого блюда, яке може вдосконалити навіть самий сміливий кулінарний шедевр. Так що, давайте разом розбиратися з тим, як приготувати томатне пюре.
Як зробити томатне пюре?
Спершу давайте розберемося з тим, що таке томатне пюре. Це пюре з томатної м'якоті, яка виваривалась до стану густої пасти. Така паста - концентрат томатного смаку, тому додається у страви в дуже невеликих кількостях. Також томатне пюре може бути випаренним до стану соусу, а потім використаним за призначенням відразу ж або законсервований на зиму.
Таким чином, головним інгредієнтом пюре, очевидно, є томати і саме їх смак і якість буде визначати аналогічні критерії у готового пюре. Від того, перед тим, як взятися готувати пюре, обов'язково переберіть томати, виберіть самі цілі, стиглі і смачні з них.
Рецепт томатного пюре
Звичайно, можна просто взяти томати, нарізати, протушкувати і радіти готовому продукту, але таке пюре можна купити готовим у магазині за сущі копійки. Принадність домашнього готування в даному випадку полягає в тому, щоб максимально поліпшити, вдосконалити та урізноманітнити смак готового продукту.
Інгредієнти: томати - 115 кг; оливкова олія - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сухе червоне вино - 3/4 ст.; вустерширський соус - 1 ст. ложка; сушений базилік - 1 ст. ложка; сушений орегано - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Зрізаємо з томатів верхівки і нарізаємо плоди кубиками. У товстостінній сковороді або сотейнику, розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник. Як тільки цибуля почне карамелізуватися, через 7-10 хвилин, додаємо на сковороду томати з вином і ретельно все перемішуємо.
Через 10 хвилин готування на інтенсивному вогні, зменшуємо жар і продовжуємо гасіння до тих пір, поки вміст сковороди не зменшиться в об'ємі вдвічі. Тепер вміст сковороди перекладаємо в блендер і пюрируем разом з травами і вустерширським соусом . Готове пюре пробуємо на смак і приправляємо сіллю з перцем. При необхідності, пюре можна додатково уварити після збивання.