Імбир - улюблена всіма індійська спеція, пробуджує апетит одним своїм виглядом і тонким ароматом. Якщо ви хочете зануритися в японську культуру, залишаючись на улюбленої кухні, спробуйте замаринувати імбир в домашніх умовах. Якщо ввечері ви вирішили порадувати друзів суші або ролами, подбайте про пряної закуски заздалегідь. Найкраще маринувати імбир з ранку, щоб він встиг просочитися і трохи настоятися. Саме ж приготування займає зовсім небагато часу.
При виборі імбиру зверніть увагу на його зовнішній вигляд. Нам потрібен тільки свіжий корінь, так як тільки його можна добре замаринувати. Відповідний коренеплід легко обчислити - шкіра рослини буде напівпрозора, рівна, її можна зішкребти нігтем.
Як замаринувати корінь імбиру? Інгредієнти: імбирний корінь - 200 г; рисовий оцет - 05 склянки; сіль - для натирання - 1 ст. л.; цукор - 3 ст. л. Приготування Імбир очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими скибочками. Для найкращого результату можна використовувати звичайну овочерізку. Пластинки імбиру засипаємо сіллю і залишаємо настоюватися Далі займаємося маринадом. Змішуємо рисовий оцет, цукор і сіль, ретельно перемішуємо. Тепер нам потрібно його трохи поварити на повільному вогні до тих пір, поки сіль і цукор повністю не розчиняться. Промиваємо імбир від солі і заливаємо маринадом. Після того, як страва охолоне, ставимо всю масу на слабкий вогонь і варимо протягом 30 хвилин. Потім перекладаємо вміст каструлі в скляну баночку і ставимо його в холодильник на 6 годин. Якщо ви хочете ще щільніше наблизитися до традиційної японської кухні, спробуйте пофарбувати креязикай імбир в звичний рожевий колір. Для цього вам знадобиться шматочок звичайного буряка. Додайте його в баночку з маринованою коренем. Буряк трохи пом'якшить гострий смак імбиру.
Тепер ви знаєте, як замаринувати імбир будинку, але і це ще не все. Багато шеф-кухаря при виготовленні маринаду використовують алкоголь для більш витонченого смаку і запаху. Вам знадобиться лише пара ложок терпкого напою, однак смакова есенція зміниться при цьому до невпізнання.
Як правильно замаринувати імбир, використовуючи алкоголь? Інгредієнти: молодий корінь імбиру - 250 г; саке - 2 ст. л. або горілка - 1 ст. л.; цукор - 5 ч. л.; рисовий оцет -90 мл; рожеве вино - 2 ст. л. Приготування Імбирний корінь промиваємо і очищаємо від шкірки за допомогою овочерізки. Далі варимо його в киплячій воді не більше хвилини. Після сушіння нарізаємо імбир тонкими пластинками і кладемо з скляний посуд. Приступимо до виготовлення маринаду. Змішуємо саке, цукор, сіль і вино і кип'ятимо. У завершенні додаємо рисовий оцет і заливаємо імбир. Майже готову страву прибираємо в холодильник до тих пір, поки імбир не стане рожевим. Подавати закуску можна до суші, страв з риби, до роллам, м'ясних страв і додавати в різні салати для посилення смаку. Не забувайте, що надмірне вживання маринованого імбиру має негативні наслідки у вигляді проблем з кишечником!
Так як зараз найбільш замаринувати імбир стало завданням вкрай простий, прийшов час познайомитися не тільки зі смаком заморського страви, але і з його перевагами.
Отже, маринований імбир:
покращує травлення; лікує отруєння; вбиває кишкових паразитів; розріджує кров; підвищує розумову активність; знімає головний біль; допомагає скинути вагу; прискорює метаболізм; підвищує працездатність; є антиоксидантом; знищує мікроби в організмі; зміцнює імунітет; знижує рівень цукру і холестерину; насичує організм вітамінами; знімає стрес; нормалізує роботу серця; виводить токсини і шлаки; покращує колір обличчя.