Наші предки готували м'ясо на розпечених каменях, не приправляючи його ні сіллю, ні перцем, ні травами. І хоча найдавніші способи готування знову знаходять свою силу серед сучасних кухарів, відмовлятися від найголовнішою складовою смачної страви - приправ - ніхто не збирається.
У цій статті ми розповімо вам, як приготувати маринад для стейка з свинини.
Простий маринад для стейка
Інгредієнти: винний оцет - 1/3 ст.; кетчуп - 1 /4 ст.; рослинне масло - 2 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки; вустерширський соус - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; перець - 1 /3 ч. ложки; гірчичний порошок - 1/2 ч. ложки; часник сушений - 1 /3 ч. ложки. Приготування Всі інгредієнти змішуємо і натираємо отриманим маринадом стейки прямо перед приготуванням. Готовий ароматний маринад буде володіти приємним солоно-гострим смаком і подарує м'яса золотисту скориночку.
Азіатський маринад для стейка
Інгредієнти: соус теріякі - 1 ст.; соєвий соус - 2 ст.; часник (чавлений) - 1/2 ч. ложки; зелена цибуля (нарізаний) - 1/2 ч. ложки. Приготування Всі інгредієнти соусу змішуємо і замочуємо в ньому стейки мінімум на 1 годину. Якщо вам не вдалося знайти соус теріякі, його можна зробити самостійно, змішавши 5 ст. ложок соєвого соусу, 2 ст. ложки меду, 6 ст. ложок рисового вина і 1 ст. ложку тертого імбиру.
Ананасовий маринад для свинячих стейків
Інгредієнти: ананас - 4 колечка; соєвий соус - 1/3 ст.; мед - 1/3 ст.; винний оцет - 1/4 ст.; сушений мелений імбир - 1 ч. ложка; часник сушений - 1/4 ч. ложки. Приготування Шматочки ананаса пюрируем в блендері разом з соєвим соусом, медом, оцтом і спеціями. Занурюємо в маринад свинячі стейки і залишаємо на 3-5 годин. Завдяки цукру, що міститься в ананасі і меді, стейки придбають прекрасну карамелизированную скоринку і тонкий солодкуватий смак. Цей же маринад можна використовувати для приготування яловичих стейків .