Качине м'ясо відрізняється від курячого жорсткістю і сухістю, але якщо ви хочете приготувати по-справжньому дивовижно смачне і соковите блюдо, ми вам у цьому допоможемо. Пропонуємо кілька оригінальних рецептів маринаду для качки!
Маринад для качки з апельсинами
Інгредієнти: соєвий соус - 3 ч. ложки; апельсини - 2 шт.; часник - 2 зубчики; пряні трави, спеції - за смаком; перець чилі - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати маринад для качки. Отже, беремо апельсини, очищаємо їх від цедри і вичавлюємо сік в глибоку ємність. Потім додаємо соєвий соус і видавлений за допомогою чесночници часничок. Кладемо за бажанням пряні трави, сіль і подрібнений перчик чилі. Всі гарненько перемішуємо і обмазуємо цим маринадом оброблену тушку. Час маринування м'яса становить приблизно 4 години, після чого ви можете посмажити птицю на сковороді або запекти в духовці.
Маринад для качки по-пекінськи
Інгредієнти: соус соєвий - 3 ст. ложки; корінь імбиру - 5 г; мед - 3 ст. ложки; тепла вода - 50 мл; рисовий оцет - 3 ст. ложки; рисове вино - 150 мл; кукурудзяний крохмаль - 1 ч. ложка; китайська суміш - 3 ч. ложки. Приготування У маленьку каструльку наливаємо рисовий оцет, вино, кладемо мед, додаємо очищений і натертий корінь імбиру і спеції. Ставимо маринад на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин, періодично помішуючи. Цим часом розчиняємо в теплій воді крохмаль, перемішуємо і виливаємо в маринад, злегка збиваючи масу виделкою. Чекаємо, поки рідина почне густіти, знімаємо її з вогню і обмазуємо готовим маринадом нашу качку.
Маринад для качки з медом
Інгредієнти: лимон - 1 шт.; соус соєвий - 80 мл; мед - 1 ст. ложка; гірчиця з хроном - 2 ч. ложки; часник - 3 зубчики; спеції для качки - 1 ч. ложка; приправа каррі - 1 ч. ложка; майонез - 2 ст. ложки; мелений чорний перець - за смаком. Приготування Готуємо маринад в будь-хто, тільки не емальованому, посуді. Спочатку очищаємо лимон, вичавлюємо з нього сік, вливаємо соєвий соус і перемішуємо. Потім кладемо мед і ставимо посуд на водяну баню. Помішуючи, доводимо суміш до однорідної консистенції і додаємо гірчицю і перемішуємо. Тепер ставимо каструльку з маринадом на маленький вогонь і злегка підігріваємо. Видавлюємо через кухонний прес очищений часник, висипаємо його до варящемуся маринаду, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо.
Як тільки суміш почне булькати, додаємо подрібнений каррі, спеції для смаженої качки, мелений чорний перчик і швидко перемішуємо масу. Після цього кладемо майонез, вимикаємо вогонь, знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати під закритою кришкою. Хвилин через 30 медовий маринад буде повністю готовий і їм можна буде залити качку.
Класичний маринад для качки
Інгредієнти: лимон - 05 шт.; червоний мелений перець - 2 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка. Приготування З очищеного лимона вичавлюємо сік, додаємо червоний мелений перчик і сіль. Гарненько перемішуємо до однорідності, натираємо маринадом качку і витримуємо протягом 1 години.
Маринад для качки з вином
Інгредієнти: біле сухе вино - 1 ст.; суха гірчиця - щіпка; лимонний сік - 05 ст. ложки; цибулина - 2 шт.; лавровий лист - 3 шт.; гвоздика - 5 шт.; перчик горошком - за смаком; розмарин - 05 ч. ложки. Приготування Цибуля звільняємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо кільцями. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо вином, додаємо лимонний сік, кладемо гірчицю, гвоздику, лавровий листочок, розмарин, перчик горошком і сіль. Все добре перемішуємо, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до кипіння. Далі знімаємо маринад з плити і повністю охолодити.