Страви з курки можна різноманітити не тільки за рахунок різних способів приготування м'яса, але і змінюючи складу доданих до них спецій. Список приправ, які використовують господині, зазвичай досить вузький - це знайомі всім: сіль, перець, лавровий лист, часник і т. д. Пам'ятайте, що одне і теж куряче м'ясо, приготоване з додаванням різних приправ, буде дуже відрізнятися і за смаком, і за ароматом.
Які спеції підходять до курки?
Отже, гостроту курячому м'ясу, безсумнівно, надає перець. Звичайно ж, краще всього використовувати або чорний перець чилі, вони тонко підкреслять смак і нададуть необхідну пікантність приготовленого страви. Перці зазвичай додають в самому кінці приготування, оскільки в процесі теплової обробки вони можуть дати неприємну гірчинку. Перець чилі - це родзинка мексиканської кухні. Він додається при приготуванні курячого гуляшу та гострих крилець.
Крім перців курці підійдуть майоран, шавлія, розмарин, базилік, чебрець і м'ята. Ці приправи можна використовувати окремо один від одного або ж складати з них суміші. Перед самим приготуванням курку потрібно натерти цими травами і залишити на деякий час замаринуватися. Велику популярність придбали такі як приправи каррі і імбир. Обидві ці спеції відмінно поєднуються і доповнюють смакові якості курки. Імбир надає страві пекучо-м'ятний смак, до того ж він дуже корисний для здоров'я. Його рекомендують застосовувати в сушеному або свіжому вигляді. А ось приправа каррі являє собою суміш універсальних прянощів і підходить навіть в якості спеції для курей гриль. Вона складається з кмину, білої гірчиці, мускатного горіха, коріандру і всіх видів гострого перцю.
А ось куряче м'ясо у вигляді фаршу буде відмінно поєднується з такою приправою, як орегано, без якої неможливо домогтися чудового смаку та аромату.
Ще одна спеція, яка відмінно підходить для курки (особливо для курки гриль) - це куркума.
Багата, насичена, з приємним запахом, вона не переповнить і не затьмарить своєю присутністю смак курятини, а лише тонко підкреслить блюдо і сформує апетитну скоринку на курці.
Спеції для курки гриль можуть використовуватися такі ж, як і для гасіння курки, однак смак приготованої страви, звичайно ж, буде іншим.
І наостанок, додаючи різні приправи і спеції для курки, пам'ятайте, що, незважаючи на їх смак і користь, потрібно використовувати все в розумних невеликих кількостях, щоб вони не перебивали природний смак і аромат страви.