Китайська кухня з кожним роком стає все більш популярною. Китайські суші і роли завойовують перші місця в рейтингах смакових уподобань навіть у найбільш консервативних гурманів. В хорошому китайському ресторані обов'язково подадуть вилку на прохання гостя, але кому не хотілося відчути себе майстром в поїданні китайської їжі автентичними приладами?
Вчимося їсти китайськими паличками
Кажуть, що іноді спрацьовує принцип самонавчання в процесі: є китайські палички, є роли. Як-то треба схопити і з'їсти роли паличками. Правда, суші при цьому примудряються зіскакувати і падати прямо на васабі. Хтось вважає, що достатньо подивитися, як їдять китайськими паличками інші, і вміння прийде саме.
Щоб правильно користуватися китайськими паличками, краще прислухатися парі дуже простих порад:
Відразу управлятися паличками на великій швидкості може не вийти - дрібна моторика рук на те і дрібна моторика, що вміння ідеально точно контролювати рух пальців приходить з часом. Тому не варто гнатися за швидкістю. Головне - не упустити суші! Товстий кінець однієї палички потрібно покласти в улоговинку між великим і вказівним пальцем і трохи притиснути. Тонкий кінець палички потрібно покласти на безіменний палець. Запам'ятайте - ця паличка залишається нерухомою, просто зручно лежить у вашій руці. Головний секрет пояснення. Друга, «діюча», паличка береться так, ніби ви тримаєте друкарську ручку! Не замислюйтесь про те, на рівні якої фаланги повинен знаходитися тонкий кінчик палички. Просто тримайте її так, як тримайте друкарську ручку. При такому підході вам не потрібно замислюватися про те, як навчитися їсти паличками: адже ви легко управляєтеся з друкарської ручкою, і звичне положення палички в руці полегшить вам задачу! Приємного апетиту!