Скажіть, що може бути смачніше звичайної смаженої картоплі? Це не тільки чудовий гарнір до риби, м'яса, курки, але й чудове самостійне блюдо. Але іноді, вона може вийти не такий хрусткою, рівномірно прожареної, золотистої, з смачною, рум'яною скоринкою, як ви хотіли. Давайте з вами розглянемо деякі секрети, як правильно смажити картоплю.
Рецепт смаженої картоплі
Інгредієнти: картопля - 1 кг; рослинне масло - для смаження; зелень, часник; сіль за смаком. Приготування Як правильно приготувати смажену картоплю?
Отже, спочатку беремо картоплю ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою або тонкими пластинками. Потім знову промиваємо порізану картоплю і заливаємо його холодною водою на 1 годину водою. Дана процедура потрібна для того, щоб позбутися від зайвого крохмалю, який в майбутньому не дасть картоплі стати по-справжньому апетитним і хрустким. По закінченню цього часу, обережно зливаємо всю воду і обсушуємо всі шматочки на паперовому рушнику. Поки наш картоплю сохне і позбавляється від зайвої вологи, ми беремо сковороду наливаємо трохи олії. Ставимо на вогонь і нагріваємо протягом 5 хвилин на сильному вогні. А на якому ще вогні смажити картоплю?!
Викладаємо картоплю акуратно на розпечену сковороду і смажимо приблизно 10 хвилин на сильному вогні, щоб утворилася хрустка скоринка. Потім перемішуємо все за допомогою лопатки, зменшуємо вогонь і готуємо картоплю до повної готовності, поки він добре не підрум'яниться. Тільки ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою і не соліть картоплю під час приготування, щоб він не вийшов м'яким і тушкованим. Потім знімаємо сковороду з вогню, посипаємо дрібно посіченою зеленню, видавлюємо часник і картоплю солимо за смаком. Подаємо готову страву зі свіжими помідорами чи маринованими огірками.
Як добре посмажити картоплю?
Давайте з вами розглянемо, як краще посмажити картоплю, використовуючи мікрохвильову піч. Очищену і порізану картоплю викладаємо в ємність і ставимо на 3 хвилини в мікрохвильову піч. Дана процедура необхідна для того, щоб позбутися від надлишків рідини. Потім беремо розігріту суху сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо порізану картоплю одним шаром. Коли масло почне трохи закипати і пузиритися, то кладемо весь інший картоплю і накриваємо сковороду кришкою - сіткою. Скільки смажити картоплю? По закінченню 15 хвилин відкриваємо сковороду і акуратно перемішуємо картоплю за допомогою лопатки. Також нам потрібно обов'язково ретельно протерти сітку з внутрішньої сторони, щоб краплі испарившейся вологи не потрапили на коренеплоди. Коли ви побачите, що картопля гарненько підсушився і підрум'янився, а також добре перевертається - можна трохи прочинити сковороду, а потім і зовсім прибрати кришку.
Не забувайте завжди готувати страву на досить великому вогні, збавляючи його тільки в самому кінці приготування, приблизно за 5 хвилин до повної готовності.
А ось кілька секретів того, як правильно готувати смажену картоплю:
перевертати картоплю потрібно тільки після того, як він трохи підсмажиться; солити і перчити страву потрібно лише після його остаточної готовності; приблизний час приготування хрусткого картоплі становить 20 хвилин. При дотриманні всіх описаних вище правил, ви отримаєте смачні і апетитні скибочки картоплі, по мірі хрускоту не поступаються справжнім магазинним чіпсів!
Ось і все, тепер ви точно знаєте, як смажити картоплю смачно і правильно! Бажаємо вам успіхів у цьому дуже простій справі. Приємного апетиту!