Вернуться назад Распечатать

Як зробити жуйку?

Як зробити жуйку?
Головне питання дитинства про те, з чого зроблена жуйка вже давно перестав бути для вас секретом. Приємна жувальна суміш з каучуку або полімерів з додаванням ароматизаторів і підсолоджувачів - це здавна улюблені дитячі ласощі, і якщо ви вирішили приготувати що-то разом з дитиною, то більше відповідного рецепту, ніж рецепт приготування домашньої жуйки вам вже точно не знайти.

Як зробити жуйку будинку?


Якщо до сьогоднішнього дня ви думали що жуйка, приготована вдома - це лише фантазії вашого чада, то ви сильно помилялися. Популярну вже більше 50 років жувальну гумку можна приготувати самостійно, разом з дитиною. Якщо дитя ще недостатньо зросла, а вже просить жуйку, замінити її можна спеціальним мармеладом, який за текстурою аналогічний жувальній гумці, однак дитина зможе проковтнути його без ризику для здоров'я.
Інгредієнти:

  • фруктовий сік - 100 мл;

  • желатин - 1 упаковка (20 г);

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • вода - 100 мл;

  • цукровий сироп - 300 мл;

  • лимонний сік - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Фруктовий сік трохи нагріваємо в мікрохвильовій печі і заливаємо їм желатин, залишаємо до набухання. Для рецепта можна використовувати будь сік, в залежності від смаку, який ви хочете отримати в результаті.
    Цукровий сироп виливаємо в миску і злегка підігріваємо, на цьому етапі можна додати барвник або смакову добавку, а можна просто підсипати трохи тертої цедри або спецій типу кориці, ванілі. Коли сироп стане теплим, в нього слід додати набряклий желатин і крохмаль, перемішати масу до однорідності, а потім процідити через сито.
    Наш жувальний мармелад можна розливати по формочках і відправляти в холодильник на 6-8 годин.

    Рецепт жуйки


    Рецепт жуйки цілком підходить для старших хлопців. Для приготування цієї жувальної гумки насамперед необхідно придбати спеціальну основу для жуйки, яку можна знайти на полицях деяких супермаркетів або заязикати онлайн. Всі інші інгредієнти напевно знайдуться у вас в холодильнику.
    Інгредієнти:

  • основа для жуйки - 1 ст. ложка;

  • кукурудзяний сироп - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • смакова добавка - за смаком;

  • барвник - 2 краплі.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити домашню жуйку, основу необхідно прогріти в мікрохвильовій печі близько 90 секунд або до тих пір, поки з нею не стане зручно працювати.
    Як зробити жуйку?
    Коли основа розм'якшиться, можна додавати сироп і вимішувати масу, намагаючись зробити її максимально однорідною. Коли ви досягнете однорідності, викладайте майбутню жуйку на гірку крохмалю і починайте вмішувати так, як ніби готуєте тісто. Маса стала гладкою і пружною? Значить, саме час підсипати смакову добавку і барвник і ще раз гарненько все перемішати.
    Тепер жуйку можна нарізати на смужки, зірочки, сердечка, подушечки - загалом як душі завгодно, а після відправити в холодильник на пару годин.