Багато господинь, майже щодня, використовують при приготуванні різних страв - панірувальні сухарі. Наприклад, при приготуванні шніцеля по-віденськи або навіть простого смаженого сиру . Паніровка використовується при обсмажуванні м'ясних і рибних страв,а також застосовується при приготуванні деяких кондитерських виробів. Панірувальні сухарі забезпечують форму готових страв, наприклад, котлет. До того ж, вироби, обсмажені в паніровці, зовні виглядають набагато привабливіше - вони знаходять апетитну рум'яну скоринку.
Звичайно, купити готові панірувальні сухарі можна в будь-якому продуктовому магазині, але, щоб використовувати при готуванні по-справжньому свіжий продукт, дізнаємося, як зробити смачні сухарі будинку.
Інгредієнти: житній або білий хліб, краще одне або дводенний. Можливе використання додаткових інгредієнтів (на ваш смак): часник сушений; мак харчовий; подрібнені горіхи (наприклад, волоські). Приготування Нарізаємо вузькими скибочками хліб, обрізаємо все скоринки і викладаємо отримані шматочки хліба на сухе деко. В духову шафу ставимо деко з нарізаним хлібом. Температура в духовці повинна бути середня. Хліб знаходиться в шафі до тих пір, поки скибочки гарненько подсушатся і знайдуть злегка золотавий колір.
Як зробити смачні сухарі?
Після того як хліб охолоне, додаємо при бажанні потрібні інгредієнти (горіхи, мак або сушений часник).
Сухарі подрібнити можна в блендері або пропустити через м'ясорубку або потовкти в ступці товкачиком. Можливо, помістивши підсушені скибочки в полотняній мішечок, розім'яти їх за допомогою качалки або кулінарного молотка.
Отримані панірувальні сухарі краще зберігати в скляній банці в сухому місці. Рекомендуємо не готувати панірувальні сухарі запас надовго, так як при тривалому зберіганні даний продукт втрачає приємний хлібний смак і аромат.
Тепер і ви знаєте, як самостійно зробити сухарі для панірування.