Гарбуз можна по праву називати універсальним овочем. Вона відмінно поєднується практично з усіма продуктами. Найчастіше її фарширують або готують в духовці . Але її можна подавати і з рибою, і з м'ясом, і в поєднанні з будь-якими іншими овочами. Так само вона прекрасна в кашах і просто як окремий продукт. У ній міститься величезна кількість необхідних для організму вітамінів, а гарбузове насіння - справжнє джерело мікроелементів. Гарбуз можна вживати в будь-якому вигляді - смажити, парити, запікати, сушити і, звичайно ж, варити. Перед приготуванням будь-яка господиня задає собі питання: як варити гарбуз, скільки часу варити гарбуз до готовності. Так само нагальне питання господинь - як варити гарбуз дитині для прикорму. Ми відповімо на ці питання, описавши кілька простих рецептів.
Варений гарбуз
Інгредієнти: гарбуз - 1 кг; вода - 2 л; сіль - щіпка. Приготування Цей варіант приготування гарбуза більше схожий на напівфабрикат. Тут ми просто розповімо, як правильно варити гарбуз, а далі з цього продукту можна щось приготувати на ваш розсуд. Отже, гарбуз потрібно почистити від шкірки і вичистити серцевину. Насіння не викидайте - вони дуже корисні! М'якоть ріжемо часточками і кладемо в киплячу підсолену воду. Варимо гарбуз тридцять хвилин. Далі гарбуз слід дістати і охолодити. Все, варений гарбуз готова для подальшого використання.
Гарбуз для першого прикорму дитинку готується так само, як описано вище, тільки відварювати її краще на п'ять - десять хвилин довше і не додавати сіль. Варений овоч як слід розім'яти виделкою або подрібнити в блендері в пюреобразную масу. Перед годуванням обов'язково перевіряйте температуру їжі і не забувайте, що якщо даєте гарбуз вперше - почніть з однієї чайної ложечки і стежте за реакцією малюка на новий продукт.
А тепер розповімо, як варити гарбуз в мультиварці.
Медова гарбуз в мультиварці
Інгредієнти: мед - 3 ст. л.; вершкове масло - 25 г; гарбуз (м'якоть) - 500 р. Приготування По цьому рецепту гарбуз виходить варена у власному соку і більше походу на печену. М'якоть гарбуза нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Ставимо її на режим «випічка» на 20 хвилин. Потім додаємо ще вершкового масла і три столові ложки рідкого меду, перемішуємо і ставимо ще на 20 хвилин на той самий режим. Як тільки час вийде, дістаємо варено-печений гарбуз в меду і насолоджуємося її ніжним смаком.