Книга "Про що Ейнштейн розповів своєму кухареві" є збіркою питань-відповідей автора на популярному закордонному ресурсі про різні аспекти готування і властивостей харчових продуктів.
Не дивлячись, на мою любов до літератури з харчування та цьому видавництву, відгук буде швидше негативний. Можливо, саме формат книги і зіпсував для мене впетчаление - питання виникають абсолютно з різною галузі. Одні, будуть легкочитаємі для людей, близьких до науки - приміром, автор розповідає з яких жирних кислот складається жир і які хімічні реакції відбуваються при його обробці. Інші ж - про те, як вибрати сковорідку, або викликає алюміній хвороба Альцгеймера. Сумніваюся, що аудиторія для цих питань все одна і та ж. У цьому, на мій погляд, і криється головна проблема - якщо людина шукає відповідь на якесь питання, він його знаходить і отримує вичерпну відповідь на нього у вигляді статті чи відкликання від експерта. Тут же виходить зібрання відповідей, які навряд чи були б цікаві одному і тому ж людині.
Цю книгу я б міг порекомендувати тільки яскравим фанатам кулінарного мистецтва, які хочуть знати ВСЕ про їжу. Безсумнівно, я для себе виніс деяку корисну інформацію після прочитання книги, але, на жаль, це були голки в стозі сіна.
Євген