Кляр - рідке тісто однорідної консистенції, з допомогою якого будь-якого продукту можна надати оригінальність і соковитість. Його можна робити на пиві, молоці, сметані і т. д. А ми розповімо вам, як зробити кляр з майонезом.
Рецепт кляру на майонезі
Інгредієнти: майонез - 200 г; яйце - 4 шт.; цибулина - 2 шт.; борошно - 5 ст. ложок; спеції. Приготування Для приготування кляра для м'яса з майонезом спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти. Чистимо цибулину, промиваємо і дрібненько шаткуємо ножем. Яйця розбиваємо в миску, додаємо трохи солі і ретельно збиваємо все міксером до пишної однорідної стану. Тепер кладемо домашній майонез , додаємо подрібнену цибульку, перемішуємо ложкою і всипаємо поступово, невеликими порціями, просіяне борошно. Швиденько замішуємо густоватий кляр, що нагадує по своїй консистенції сільську сметану.
Кляр з майонезом для курки
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; мука - 4 ст. ложки; спеції; майонез - 3 ст. ложки. Приготування Перемішуємо сіль з яйцями, додаємо майонез і кидаємо за смаком приправи. Потім поступово всипаємо просіяне борошно і розмішуємо тісто до однорідного рідкого стану. Після приготування тіста макаємо в нього шматочки курячого філе і обсмажуємо до рум'яної скоринки в рослинному маслечко. Блюдо виходить смачним, хрустким і дуже ніжним. Готові шматочки викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Кляр для минтая з майонезом
Інгредієнти: майонез - 130 мл; борошно - 1 ст.; яйце - 2 шт.; вода - 05 склянки; спеції. Приготування Отже, курячі яйця розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо майонез, спеції і за допомогою міксера гарненько перемішуємо. Потім вливаємо воду і поступово починаємо всипати борошно. Тепер солимо кляр за смаком, знову перемішуємо, потім нарізану рибку і обсмажуємо на сковороді з усіх боків.
Кляр для кабачків з майонезом
Інгредієнти: часник - 3 зубчики; яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; майонез - 100 мл; спеції; зелень петрушки і кропу - за смаком. Приготування Яйце в мисочці змішуємо з борошном і спеціями. Видавлюємо через прес очищений часник, кладемо майонез і подрібнену свіжу зелень. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану і відставляємо готовий кляр в бік. А цим часом готуємо кабачки, нарізаємо їх невеликими брусочками, мачає в кляр і обсмажуємо на гарячій сковороді з додаванням масла.