Багато сімей не уявляють собі зиязикай свято без тортів до Нового року. Тому наступні рецепти новорічних тортів, підійдуть і для тих, хто може спокійно проводити майстер-класи з кулінарії та для тих, хто тільки замислюється, як приготувати новорічний торт.
Торт «Новорічний» Це рецепт смачного торта на Новий рік з коржами з пісочного та листкового тіста і прошарком з сметанного, заварного і масляного крему.
Інгредієнти: Для листкових коржів:
500 г прісного листкового тіста. Для пісочних коржів:
200 г вершкового масла; 2 склянки борошна; 6 ст. ложок какао-порошку; 2 яєчних жовтка; 1 склянка цукру; розпушувач для тіста; сіль і ванілін за смаком. Для крему:
120 г цукру; 300 г сметани 2 ст. ложки крохмалю 200 г вершкового масла 2 яєчних білка. Для прикрашання новорічних тортів за цим рецептом можете використовувати все, на що вистачить фантазії - меренги, карамель, різнокольорове желе, тертий шоколад і т. д.
Приготування: Робимо пісочні коржі. Для цього натираємо на тертці вершкове масло, додаємо 2 жовтки і розтираємо. Далі додаємо до суміші цукор, сіль, ванілін і перемішуємо. Тепер засипаємо какао і перемішуємо ще раз. В окремому посуді змішуємо борошно і розпушувач для тіста і додаємо до нашої суміші. Замішуємо тісто, надаємо йому округлу форму і ставимо на 1 годину в холодильник (цікаво, що таке тісто можна використовувати протягом тижня). Через годину дістаємо тісто з холодильника і ділимо його на 4 рівні частини. На промасленому аркуші пергаменту розкачуємо кожну частину в коржик, накриваючи тісто харчовою плівкою. Так як коржі виходять слабкими і тонкими, то перекладаємо їх обережно на деко разом з аркушем паперу. Випікаємо протягом 5-10 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С. Краю готового коржа обрізаємо відразу ж, поки він ще гарячий.
Далі печемо з готового листкового тіста три коржа по інструкції на упаковці з тестом.
Робимо крем. Викладаємо в каструлю сметану, білки, цукор, крохмаль і ванілін, добре перемішуємо і варимо, постійно помішуючи, на водяній бані до загустіння. Поки заварний крем остигає, збиваємо розм'якшене вершкове масло. Коли суміш в каструльці охолоне, додаємо її по ложці масло і продовжуємо збивати.
Коли всі частини торта будуть готові, збираємо його, починаючи з шоколадного коржа. Коржі чергуємо, рівномірно змащуючи кремом. Коли торт зібраний, прикрашаємо його фруктами і меренгами. Готовий торт потрібно потримати в холодильнику 1 годину для просочення.
Чізкейк з персиками Всі ми шукаємо рецепти новорічних тортів простіше, щоб не потрібно було довго возитися з їх приготуванням і новорічним оформленням. Рецепт цього торта саме такий, його навіть піч не потрібно!
Інгредієнти: 200 г печива (не сухого); 100 г вершкового масла; 200 мл 30% вершків; 400 г сиру (не знежиреного); ванілін; півсклянки цукру; 30 г желатину; банку персиків (в принципі для прикраси можна використовувати будь-які інші фрукти). Приготування: Цей тортик краще робити в рознімної формі, тому що зі звичайної дістати його буде проблематично. Беремо 15 г желатину і залишаємо розбухає у воді, як зазначено на упаковці на півгодини. Зливаємо сироп з персиків і замочуємо в ньому залишився желатин. Далі робимо з печива крихту, змішати з розм'якшеним вершковим маслом і гарненько перемішуємо. Викладаємо цю масу, ретельно утрамбовувавши, на дно форми. Ставимо форму в холодильник і починаємо працювати з сиром.

Набряклий у воді желатин розмішуємо і ставимо на вогонь, нагріваємо, поки він повністю не розчинитися (до кипіння доводити не потрібно). Збиваємо вершки, цукор і ванілін, поки цукор не розчиниться, додаємо сир і гарненько перемішуємо. В отриману однорідну масу додаємо остиглий желатин. Дістаємо форму і заливаємо на основу сирний крем. Далі ставимо наш чізкейк в холодильник на 1-2 години. Желатин в сиропі також ставимо на вогонь і розчиняємо, не доводячи до кипіння. Також даємо охолонути. Через пару годин, коли чізкейк застигне, викладаємо на його верхівку порізані часточками персики і заливаємо желатиновим сиропом. Після торт потрібно ще раз поставити в холодильник на 2-3 години.
Смачних вам тортів до Нового року і щасливого свята!