Якщо ви вже цілком опанували випічку домашнього хліба, то напередодні свята неминуче постане питання, як адаптувати улюблений рецепт паски для хлібопічки. Найпростіший варіант - приготувати тісто для паски класичним способом, з розстойкою опари, а в хлібопічці тільки випікати. Але не для того ви заводили нову техніку на кухні, щоб задовольнятися такими напівзаходами. Адже існує безліч рецептів спеціально для помічниці-хлібопічки.
Паску в хлібопічці
Інгредієнти: Для першої закладки:
вода - 50 мл; яйця - 4 шт.; масло вершкове - 6 ст. ложок; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 2 чашки; дріжджі (сухі) - 2 ч. ложки (без верху). Для другої закладки:
сіль - 05 ч. ложки; цукор -2 ст. ложки; цукор ванільний - 1 ч. ложка; борошно - 1 чашка; дріжджі (сухі)- 05 ч. ложки (без верху); родзинки - 05 чашки. Для глазурі:
пудра цукрова - 200 г; молоко - 2 ст. ложки. Приготування Як спекти паску в хлібопічці? Закладаємо продукти в відерце строго відповідно до інструкції. Для довідки: в одних моделях спочатку йде рідина, потім сипучі речовини, в інших - навпаки. У будь-якому разі не забуваємо просіяти борошно (чашка - 230 мл) і розтопити вершкове масло. Вибираємо режим «Російський кухар», він припускає другу закладку за звуковим сигналом. У деяких хлібопічок для цього існує спеціальна кюветка. Родзинки попередньо треба розпарити в окропі.
Для глазурі в гаряче молоко поступово вводимо цукрову пудру, поки маса не стане однорідною і блискучою. Покриваємо нею остиглий пасочка (вага 680 г), прикрашаємо солодкої пасхальною атрибутикою.
Швидкий рецепт паски в хлібопічці
Інгредієнти: молоко - 100 г; вершки (жирність 20%) - 100 г; масло вершкове - 60 г; цукор - 7 ст. ложок; яйця - 2 шт.; жовтки яєчні - 2 шт.; сіль - 03 ч. ложки; цукор ванільний - 2 упаковки; сік лимонний - 2 ст. ложки; борошно - 470 г; дріжджі (сухі) - 2 ч. ложки (без верху); цукати - 100 г; присипка кондитерська - 30 р. Для глазурі:
білок яєчний - 1 шт.; цукрова пудра - 100 г; сік лимона - 1 ч. ложка. Приготування Молоко підігріваємо до температури тіла, просіваємо борошно з сіллю. Закладаємо продукти згідно інструкції. Випікаємо при режимі «Солодка випічка», скоринка - «Середня». На виході отримуємо майже кілограязикай паска. Верхівку покриваємо глазур'ю і присипкою. Для глазурі збиваємо охолоджений білок, поступово вводимо до нього цукрову пудру. Коли маса загусне, вливаємо трохи лимонного соку і збиваємо ще пару хвилин.
Смачний сирний паску в хлібопічці
Інгредієнти: борошно - 600 г; сир - 220 г; вода - 1 ст.; яйця - 3 шт.; дріжджі - 2 ч. ложки (без гірки); молоко сухе - 2 ст. ложки; масло вершкове - 2 ст. ложки; ізюм - 100 г; мед - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; цукрова пудра - 1 ст. ложка; сіль - 1 щіпка. Приготування Як приготувати сирну паску в хлібопічці? Яйця розбиваємо в мірний стакан, злегка збовтуємо і доливаємо води до об'єму 300 мл Виливаємо суміш у відерце хлібопічки. Далі засипаємо сухе молоко і дріжджі. Додаємо протертий через сито домашній сир, розтоплене вершкове масло, рідкий мед, попередньо запарені родзинки. Включаємо режим «Солодка випічка» і поступово, через сито, вводимо борошно до тих пір, поки тісто не перестане липнути до стінок. Після, хлібопічку закриваємо і залишаємо на 3 години. Потім, верх паски скроплюємо водою, посипаємо цукровою пудрою і додатково витримуємо на режимі «Випічка» ще 8 хвилин для освіти солодкої скоринки. Сирна паска з хлібопічки виходить пишним, злегка вологим всередині, в міру солодкий, з ароматом меду.