Крабові палички в кляре - це чудова закуска для будь-якого святкового столу. Вона достатня проста в приготуванні, але зате виходить дивовижно смачною.
Рецепт крабових паличок в класичному клярі
Інгредієнти: палички крабові - 200 р. Для кляру:
борошно - 05 склянки; яйце - 2 шт.; молоко - 50 мл; сіль - щіпка. Для маринаду:
лимонний сік; перець, спеції - за смаком. Приготування Крабові палички заздалегідь розморожуємо і очищаємо від плівки. Потім збризкуємо їх лимонним соком, присипаємо меленим перцем, спеціями за смаком і залишаємо просочуватися хвилин на 30-40. Не втрачаючи часу дарма, акуратно відокремлюємо жовтки від білків і прибираємо білки в холодильник. Борошно просіваємо, вливаємо в неї молоко, кладемо сіль і яєчні жовтки. Білки збиваємо до утворення міцної піни міксером і з'єднуємо з основною масою. Мочаємо палички в кляр і обсмажуємо на олії до апетитної скориночки і золотистого кольору. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник, а потім подаємо до столу!
Крабові палички в пивному клярі
Інгредієнти: палички крабові - 250 р. Для кляру:
яйце - 1 шт.; пшеничне борошно - 4 ст. ложки; світле пиво - 50 мл; лимон - 05 шт.; рослинна олія; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як посмажити крабові палички в кляре. Палички попередньо розморожуємо, очищаємо від упаковки, кладемо в тарілку, солимо, перчимо, збризкуємо соком половинки лимона і залишаємо просочуватися маринадом на 15 хвилин. Далі переходимо до приготування кляра : яйце гарненько збиваємо до пінообразної консистенції, вливаємо світле пиво і всипаємо борошно. Перемішуємо до однорідності. Крабові палички повністю занурюємо в отриманий кляр і смажимо в гарячому рослинному маслі з усіх боків до золотистої скоринки.
Рецепт крабових паличок, фаршировані сиром в клярі
Інгредієнти: палички крабові - 200 г; плавлений сир або твердий сорт сиру - 200 г; часник - 2 зубчики; майонез - 50 мл; рослинне масло. Для кляру:
пиво - 100 мл; вода - 100 мл; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст.; сіль - щіпка. Для соусу:
сметана - 150 г; часник - 2 зубчики; зелень; соєвий соус - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування фаршированих крабових паличок в клярі, спочатку робимо начинку. Для цього беремо сир, трьом його на тертці, з'єднайте з очищеним і видавленим через прес часником. Додаємо трохи майонезу і розмішуємо до утворення однорідної густоватой маси. Крабові палички заздалегідь розморожуємо, очищаємо від упаковки і обережно розгортаємо. На середину палички викладаємо трохи начинки, розрівнюємо її, і звертаємо паличку, надавши їй початкову форму.
Далі готуємо пивний кляр. Яєчні білки акуратно відокремлюємо від жовтків і прибираємо білки на кілька хвилин у холодильник. Жовтки ж перекладаємо в миску, додаємо дрібку солі і трохи розтираємо. Вливаємо прохолодну воду і світле холодне пиво. Злегка збиваємо суміш виделкою або вінчиком. Поступово підсипаємо просіяне борошно і замішуємо рідкувате тісто.
Охолоджені білки гарненько збиваємо міксером в міцну і густу піну, перекладаємо в кляр. Акуратно розмішуємо масу ложкою зверху вниз. У невеликому ковшичке або каструлі розігріваємо рослинне масло, фаршировані крабові палички акуратно нанизуємо на вилку, мачає в кляр, і смажимо в олії до рум'яності. Обережно виймаємо палички з фритюру за допомогою шумівки, і викладаємо на паперові серветки.
Для приготування соусу часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати зі сметаною, подрібненою зеленню, лимонним соком.
Шукайте ще варіанти святкових закусок, тоді пропонуємо вам оригінальний рецепт «Рафаелло» з крабовими паличками .