Виявляється зі звичайної ковбаси можна приготувати цікаві і красиві страви у вигляді квітів. Про те, як зробити троянду з ковбаси, ви дізнаєтеся, прочитавши цю статтю.
Спочатку давайте приготуємо на святковий стіл красиво покладену закуску з ковбаси. Для цього нам потрібні тонко нарізані скибочки вареної ковбаси, шинки і копченої ковбаси. Дуже привабливо будуть виглядати троянди з ковбас різного відтінку, вийде великий різнокольоровий букет.
Розрізаємо кожен скибочку ковбаси або шинки навпіл. Перший шматочок звертаємо тугим рулетом. Наступний скибочку обертаємо навколо першого, потім другий, третій і так далі. Трохи відвертаємо краю, надаючи вигляд рожевих пелюсток. Щоб квітка не розпадався, біля основи складаємо скибочки за допомогою зубочистки. Прикрашаємо листочками зелені, нарізкою з сиру і огірків.
А тепер розглянемо, як зробити трояндочки з ковбаси, запечені у тісті.
Трояндочки з тіста з ковбасою
Інгредієнти: борошно пшеничне - 400 г; молоко - 250-300 мл; сухі дріжджі - 25 г; яйце куряче - 1 шт.; цукор, сіль-за смаком; маргарин вершковий - 50 г; рослинна олія; ковбаса або шинка. Приготування З підігрітого молока, дріжджів і цукру робимо опару і відставляємо її в тепле місце на півгодини. Коли опара підніметься, додаємо яйце, розтоплений маргарин, цукор і сіль на свій смак, олію і борошно. Замішуємо тісто. Залишаємо його на час для того, щоб підійшло. Обминаємо тісто. Розкачуємо на столі в пласт товщиною 05 див. Пласт розрізаємо на смужки шириною 4-5 див. На кожну смужку розкладаємо половинки гуртків ковбаси чи шинки. Тісто з ковбасою закручуємо у вигляді бутона троянди. Відгинаємо краю, як пелюсток квітки. Печемо в розігрітій до 200 градусів духовці. Готові трояндочки з ковбасою подаємо на стіл, прикрасивши гілочками зелені.
Листкові трояндочки з ковбасою
Інгредієнти: листи листкового тіста - 500 г; варена ковбаса - 300-400 р. Приготування Розморожуємо листи тіста і розгортаємо їх на столі. Кожен аркуш розрізаємо на смужки шириною 3 див Ковбасу нарізаємо на тонкі скибочки. Кожен скибочку ділимо на дві частини.
На одну смужку розкладаємо половинки ковбаси. Загортаємо тісто з ковбасою разом з ковбасою у вигляді трояндочки. Запікаємо в духовці до рум'яної скоринки.
На стіл закуску подаємо на широкому блюді, застеленому листям салату.
Шукаєте ще рецепти для банкету, тоді спробуйте приготувати тарталетки на святковий стіл або салат «Трухлявий пень» .