Салат «Фуршет» об'єднує собою величезну різноманітність варіацій холодних закусок, поєднують в собі зручність при вживанні на фуршеті. Компактні і зручні салати - знахідка для будь-якої господині, яка вирішила влаштувати сучасну вечірку для друзів, родичів або колег. У цій статті ми зібрали кілька рецептів фуршетних салатів, дозволяють догодити кожному гостю.
Рецепт салату «Фуршет» з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; майонез - 200 г; варена ковбаса - 150 г; консервований горошок - 1 банку; свіжий огірок - 1 шт.; свіжий помідор - 1 шт.; мариновані гриби - 200 г; корейська морквина; сіль, перець - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати салат для фуршету. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді і розбираємо на волокна. Гриби подрібнюємо і змішуємо з курячим м'ясом. Викладаємо суміш рівним шаром в салатник і заливаємо товстим шаром майонезу. Поверх шару курки та грибів окремими порціями викладаємо всі наші інгредієнти: нарізаний огірок і помідор, соломку ковбаси, горошок і трохи корейської моркви. Поряд з салатником покладіть чіпси або крекери. Таким чином, коли гості вирішать вибрати, чим би перекусити, кожен зможе взяти основу з курки, грибів і майонезу а потім вибрати вподобану овочеву добавку.
Салат «Фуршет» з квасолею і сухариками
Інгредієнти: консервована кукурудза - 1 банка (200 г); крабові палички - 300 г; свіжий огірок - 2 шт.; консервована квасоля - 200 г; сухарики - 1 упаковка; майонез - 70 г; зелень - за смаком. Приготування Крабові палички нарізаємо кубиками. З кукурудзи й квасолі зливаємо рідину. На велике блюдо гірками викладаємо всі інгредієнти, в центр наливаємо майонез. Подрібнену зелень можна викласти окремою гіркою, або посипати нею вже готову страву.
«Фуршет» з курячою печінкою на чіпсах
Інгредієнти: куряча печінка - 250 г; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; вершки - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; маслини - жменя; зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком; чіпси. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву тремо на тертці. Пасеруємо овочі на рослинному маслі до м'якості. За 7-10 хвилин до готовності, додаємо на сковороду з пассеровкой курячу печінку. Пропускаємо печінка з овочами через м'ясорубку, або збиваємо за допомогою блендера. Додаємо в паштет мелкопорубленние відварені яйця, трохи вершків і масла. Паштет порційно розкладаємо по чіпсам, прикрашаємо маслиною і рубаною зеленню.
Яєчний «Фуршет» в трубочках
Давайте відійдемо від звичних салатів в кошиках і на тостах і приготуємо закуску в трубочках. І якщо ви думаєте,що приготувати таку страву буде складно, то ми поспішаємо переконати вас наступним рецептом.
Інгредієнти: яйця - 10 шт.; зелений пучок - 1 пучок; плавлений сир - 120 г; часник - 2 зубчики; копчений окіст курячий - 2 шт.; майонез - 1 упаковка; листкове тісто - 1 упаковка; сіль, перець - за смаком. Приготування Листкове тісто розкачуємо і нарізаємо смужками 2-3 см, обмотуємо смужки тіста навколо конусів для трубочок змащених маслом.
Якщо останніх у вас не знайшлося, то зробіть конуси із щільного паперу і оберніть їх фольгою. Випікаємо трубочки згідно інструкції для тесту на упаковці.
Поки трубочки випікаються, окіст розбираємо на волокна і змішуємо з подрібненими, відвареними круто яйцями. Плавлений сирок з'єднуємо з тиском часником і майонезом, заправляємо сирним соусом курку з яйцями і доповнюємо салат порубаним зеленою цибулею. Солимо і перчимо все за смаком. Начиняємо остиглі трубочки салатом і подаємо до столу.