Салат «Океан» - прекрасне блюдо для новорічного столу. Він виходить досить вишуканим і смачним.
Класичний рецепт салату «Океан» з огірками
Інгредієнти: рибні консерви - 250 г; морква - 1 шт.; куряче яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; солоні огірки - 2 шт.; листя салату; сьомга солона - для прикраси; майонез - 200 мл Приготування Моркву і яйця відварюємо до готовності, очищаємо і залишаємо остигати. Консерви розминаємо виделкою, рідина не зливаємо. Всі компоненти викладаємо в салатник шарами, змащуючи кожен шар майонезом. Отже, спочатку йде риба, потім подрібнений цибулю, далі - терта морква, яйця, огірок. Після цього шари повторюємо. Зверху салат посипаємо дрібно нарізаними салатними листям і прикрашаємо шматочками солоної червоної риби. Салат «Океан» зі шпротами готовий!
Салат «Океан» з кальмарами
Інгредієнти: кальмари - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; ковбаса копчена - 50 г; сир - 50 г; гавайська суміш - 100 г; перепелині яйця - 10 шт.; рис - 50 г; шампіньйони - 5 шт; соус айолі - 150 мл. Приготування Тушки кальмарів відварюємо, нарізаємо дрібними кубиками. Гриби миємо, витираємо, шаткуємо пластинами і обсмажуємо на олії.
Ковбасу і цибулю подрібнюємо дрібним. Потім поливаємо цибулю лимонним соком і перемішуємо. Сир кришимо дрібними шматочками. Рис відварюємо в підсоленій воді або в овочевому бульйоні потім охолоджуємо і змішуємо його з гавайської сумішшю. Тушкуємо все разом при закритій кришці на сковороді, підлив трохи бульйону, до повної готовності. Варені яєчка перепілки дрібно шаткуємо і змішуємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо готовий салат соусом айолі і подаємо до столу.
Рецепт салату «Океан» з крабовими паличками
Інгредієнти: рис - 100 г; крабові палички - 250 г; яйце - 4 шт.; червона риба - 200 г; сіль - щіпка; вода - 250 мл; зелена цибуля - пучок; креветки - для прикраси; майонез для заправки. Приготування Отже, спочатку беремо рис, ретельно перебираємо її, промиваємо кілька разів за допомогою сита під водою. Потім ставимо на вогонь каструлю, наливаємо води і даємо їй закипіти. Після цього висипаємо рис і варимо 20 хвилин до готовності. У процесі варіння кілька разів акуратно перемішуємо крупу, щоб вона не злиплася між собою. Готовий рис обережно перекладаємо в чашу і залишаємо на деякий час остигати. Цим часом поки готуємо інші компоненти салату: зелений лук промиваємо і дрібно нарізаємо. Окремо відварюємо курячі яйця, зливаємо воду і даємо їм охолонути. Потім очищаємо від шкаралупи, відокремлюємо білок від жовтка і натираємо окремо на дрібній тертці.
Крабові палички заздалегідь розморожуємо, знімаємо плівочку і шаткуємо дрібними кубиками, відкладаючи в сторону на окрему тарілочку. Червону рибу дістаємо з пакету і залишаємо розморожуватися в тепле місце на пару годин. Потім наливаємо в миску гарячої води, додаємо чайну ложечку солі і викладаємо в тару нашу рибку. Залишаємо її там ще на кілька годин,
щоб вона трохи просолились. Потім дістаємо, злегка віджимаємо від води і дрібно нарізаємо соломкою, відкладаючи в окрему тарілочку.
Тепер переходимо до безпосереднього самому салату. Беремо глибоку миску, акуратно змащуємо її зсередини соняшниковою олією і починаємо укладати шарами приготовані інгредієнти. Спочатку трохи рису, зверху кладемо крабові палички, посипаємо тертим жовтком, знову відварений рис, солона червона риба, білок курячого яйця, зелений лук, крабові палички і рис. Потім перевертаємо нашу страву на плоску тарілку, щоб він вийшов акуратною гіркою. Прикрашаємо червоною ікрою, креветками і подаємо до столу.