Низка густо заправлених майонезних салатів, з повторюються з року в рік інгредієнтами, - пережиток минулого, і сучасні святкові закуски на день народження поєднують в собі лаконічність, естетизм і простоту в приготуванні. Якщо ви хочете здивувати близьких своїми пізнаннями в кулінарії, то зверніть увагу на рецепти з нашої статті.
Цікава закуска на день народження - канапе з томатним конфі
Інгредієнти: тісто для піци - 250 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; томати черрі - 125 г; свіжий чебрець - 1 гілочка; лавровий лист - 1 шт.; часник - 1 шт.; сушені помідори - 8 шт.; часник - 1 зубчик; маслини - 50 г; свіжий базилік; сіль, перець. Приготування Тісто розгортаємо і нарізаємо кружками діаметром до 5 см, випікаємо 10 хвилин при 200 градусах, після чого охолодити.
Тим часом на оливковій олії обсмажуємо томати з листям чебрецю, лавра, часником і чорним перцем. Через 5 хвилин прибираємо начинку з вогню і витягаємо лавровий лист. Сушені томати пюрируем в блендері, додаємо базилік. сіль, перець. На кожен шматочок основи з тіста кладемо спочатку пасту з сушених томатів, а зверху укладаємо конф. Довершити страву можна шматочком "Моцарели", або анчоусом.
Щоб зробити цю оригінальну закуску на день народження ще й простий, тісто для піци можна помітити грінками з чіабатти.
Легка закуска на день народження - начос з пастою з зеленого горошку
Інгредієнти: начос (мексиканські чіпси) - 1 пакет; заморожений горошок - 450 г; червоний цибуля - 1/2 шт.; часник - 1 зубчик; свіжа м'ята - 1 пучок; йогурт - 115 г; чилі - за смаком; кумін - 1 ч. ложка; коріандр - 1/2 ч. ложки; сік лайма; сіль, перець; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Заморожений горошок відварюємо і поміщаємо в блендер разом з часником і м'ятою. Перемелюємо все в густе пюре і додаємо йогурт. Перекладаємо масу в сервірувальну тарілку, заправляємо лимонним соком, меленим коріандром і кумином, а також свіжим чилі. Поливаємо страву маслом і викладаємо з начос . Проста закуска ідеальна день народження на свіжому повітрі.
Незвичайна закуска на день народження - крокети з сьомги
Інгредієнти: біле вино - 1/2 ст.; сіль, перець; філе сьомги - 500 г; хлібна паніровка - 1 1/2 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; зелена цибуля; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; сік 1 лимона; рослинне масло. Приготування Вино змішуємо з 4 склянками води, додаємо сіль і доводимо рідину до кипіння. Кладемо в суміш філе сьомги і варимо 10 хвилин. Розминаємо відварну рибу і змішуємо з м'якою хлібної паніровкою, або хлібним м'якушем, а також з маслом, зеленим і ріпчастою цибулею, яйцями і лимонним соком.
Остуджуємо фарш 30 хвилин в холодильнику. Формуємо з рибного фаршу невеликі крокети і обсмажуємо до золотистого кольору у великій кількості олії. Смачна закуска на день народження готова, подаємо з коханим вершковим соусом .
Гарна закуска на день народження - креветки з томатним соусом і фетою
Інгредієнти: оливкова олія - 4 ст. ложки; часник - 4 зубчики; зелена цибуля; томатна паста - 1 ст. ложка; біле вино - 1/2 ст.; сушений орегано - 1 ч. ложка; цукор - 1/2 ч. ложки; сушений чилі - 1/4 ч. ложки; томати - 4 шт.; креветки королівські - 16 шт.; свіжа м'ята; фета - 130 г; сік 1/2 лимона; сіль, перець. Приготування Обсмажуємо В сотейнику зелений лук і часник. Додаємо томатну пасту і смажимо ще 2 хвилини. Заливаємо все вином і уварюють до половини.
Додаємо орегано, цукор, сушений чилі і томати. Варимо, помішуючи, на малому вогні 12 хвилин. Додаємо м'яту і креветки, посипаємо все сіллю і перцем, зверху кладемо крошенний сир фета. Варимо все ще 3-5 хвилин і поливаємо лимонним соком.