Салат «Гранатовий браслет» - оригінальне і дуже яскраве блюдо, яке дивує всіх своїм незвичайним зовнішнім виглядом. Він стане чудовою прикрасою будь-якого столу і, безумовно, сподобається всім. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування Гранатового браслета» з яловичиною.
«Гранатовий браслет» з яловичиною
Інгредієнти: яловичина відварна - 300 г; цибулина - 150 г; картопля - 300 г; буряк - 300 г; горіхи волоські - 50 г; майонез; гранат - 1 шт.; сіль і зелень. Приготування Давайте розберемося, як приготувати салат «Гранатовий браслет» з яловичиною. Отже, спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти. Для цього м'ясо попередньо промиваємо, відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і дрібно нарізаємо. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому масло до золотавого кольору. Потім в цю ж сковорідку додаємо яловичину, підсолюємо за смаком і обсмажуємо до появи рум'яної скоринки. Картоплю і буряк промиваємо і відварюємо в мундирі. Далі овочі остуджуємо, чистимо і натираємо окремо на тертці. Волоські горіхи подрібнюємо і змішуємо з буряком. Тепер переходимо до оформлення салату. Для цього беремо велике плоске блюдо, змащуємо її рослинним маслом, ставимо в центр склянку і викладаємо всі інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом.
Отже, спочатку кладемо картоплю, потім яловичину з цибулею, далі терту буряк з горіхами. Трохи підсолюємо кожен шар і зверху щільно викладаємо зерна граната. Тепер обережно прибираємо склянку і ставимо готову страву на 2-3 години в холодильник. Перед подачею на стіл прикрашаємо салат свіжою зеленню.
«Гранатовий браслет» з яловичиною, куркою і чорносливом
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; буряк - 1 шт.; чорнослив - 10 шт.; яловичина - 300 г; куряче філе - 100 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; яблука зелені - 2 шт.; лимонний сік - за смаком; мигдаль - 05 склянки; оцет яблучний - 1 ст. ложка; гранат - 1 шт.; спеції; майонез для заправки. Приготування Отже, чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і замариновиваем в яблучному оцті приблизно на 1 годину. Цим часом дрібно рубаємо мигдаль. Яловичину і куряче філе обробляємо, відварюємо до готовності, охолодити і нарізаємо м'ясо великими кубиками. Тепер відварюємо в іншій каструлі вимиті, але не очищені овочі: картопля, буряк і моркву. Потім їх остуджуємо, очищаємо і натираємо окремо на крупній тертці, а моркву подрібнюємо за бажанням на дрібній. Яблука промиваємо, акуратно зрізаємо шкірку і шаткуємо їх тонкою соломкою. Після цього трохи віджимаємо сік і збризкуємо їх лимонним соком. Чорнослив промиваємо і замочуємо на 20 хвилин в окропі. Потім обережно зливаємо воду і подрібнюємо сухофрукти соломкою. Гранат очищаємо від шкірки і акуратно виймаємо зерна.
Тепер переходимо до складання салату. Для цього беремо красиву
плоску тарілку, в середину ставимо склянку і навколо нього починаємо викладати інгредієнти «гранатового браслета». Отже, першим шаром йде картопля, який трохи підсолюємо за смаком і промазуємо майонезом. Потім покриваємо всі чорносливом, потім кладемо відварну яловичину і куряче філе. Наступним шаром йде маринована цибулька, після - яблука і знову змащуємо поверхню майонезом. Далі посипаємо все подрібненими горіхами, покриваємо тертою морквою, яку трохи підсолюємо за смаком. Потім кладемо буряк, робимо сіточку з майонезу і всю поверхню салату викладаємо гранатовими зернами. Готову страву ставимо в холодильник приблизно на 3 години.