Паски здавна вважалися традиційно російським блюдом. Зазвичай їх печуть на свято Пасхи, прикрашають білкової глазур'ю і посипають різнокольоровою присипкою. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування тіста для пасок, а ви самі виберіть для себе найбільш підходящий і смачний!
Олександрійське тісто для пасок
Інгредієнти: пряжене молоко - 1 л; родзинки - 200 г; ванільний цукор - 2 пакетика; коньяк - 2 ст. ложки; пшеничне борошно - 25 кг; цукор - 1 кг; масло вершкове - 500 г; куряче яйце - 10 шт.; свіжі дріжджі - 150 р. Приготування Яйця розбиваємо в глибоку миску і злегка збиваємо міксером до пишноти. Потім додаємо порізане шматочками вершкове масло, кладемо свіжі дріжджі, поступово вливаємо тепле молоко, перемішуємо і залишаємо масу в теплому місці на 12 годин. Після цього висипаємо заздалегідь запарені родзинки, кладемо за смаком ванільний цукор, вливаємо трохи коньяку і поступово вводимо просіяне борошно, замішуючи м'яке, дріжджове тісто для пасок.
Тепер ставимо його на годину на расстойку і чекаємо, поки воно не збільшиться вдвічі. Накладаємо тісто у формочки, заповнюючи приблизно одну третю частину, чекаємо, поки воно підніметься майже до країв, і випікаємо при 180 градусах до готовності.
Рецепт тіста для пасок
Інгредієнти: цукор - 200 г; свіжі дріжджі - 20 г; молоко - 125 мл; куряче яйце - 3 шт.; масло вершкове - 100 г; пшеничне борошно - 500 г; родзинки - 70 г; курага - 70 г; лимонна цедра - 1 ч. ложка; ваніль - за смаком. Приготування Отже, для приготування пасок з віденського тіста, яйця збиваємо з цукром, а молоко зі свіжими дріжджами. Потім з'єднуємо обидві ці рідини, і залишаємо на 12 годин у теплому місці. Далі отриману суміш акуратно виливаємо в відерце хлібопічки, додаємо м'яке масло, цедру, ваніль і всипаємо борошно.
Виставляємо режим «Солодкий хліб» або «Основний» і замішуємо тісто. Після звукового сигналу, додаємо курагу з родзинками, трохи притрушені борошном. Після останньої обминки тесту для паски, натискаємо на хлібопічці кнопку «Пауза» і акуратно виймаємо його. Руки змащуємо рослинним маслом, формуємо з тіста невеликі кульки, кладемо їх у відерце хлібопічки і чекаємо, поки испекутся паски.
Рецепт тіста для паски
Інгредієнти: куряче яйце - 9 шт.; молоко - 1 л; масло вершкове - 300 г; масло топлене - 300 г; цукор - 300 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; свіжі дріжджі - 180 г; сіль - 1 ч. ложка; родзинки - 300 г; ванілін; пшеничне борошно - 15 ст.; цедра лимона і апельсина. Приготування Для приготування пасок із заварного тіста, беремо ковшичек, наливаємо в нього 750 мілілітрів молока, кладемо вершкове масло і ставимо на слабенький вогонь. Після закипання, поступово всипаємо 3 склянки просіяного борошна,
добре розмішуємо і остуджуємо. Тепер переходимо до опарі: свіжі дріжджі розводимо в склянці молока, додаємо ложку цукру і залишаємо масу на декілька годин у теплому місці підходити.
А цим часом, обережно відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки міксером з цукром. Далі з'єднуємо нашу опару з заварним тістом, додаємо яєчні жовтки, кладемо топлене масло, сіль, вливаємо олію і викладаємо збиті з цукром білки. Після цього поступово всипаємо борошно, замішуємо м'яке тісто, накриваємо його рушником і відставляємо в тепле місце, щоб воно підійшло 2-3 рази. Після того як тісто підніметься в 2 разів, додаємо в нього родзинки, цедру і ванілін. Розкладаємо тісто по формах, розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо паски протягом 30 хвилин.