Готується пісна випічка до чаю швидко і смачно, особливо якщо визначитися з побажаннями їдців і знайти хороший і оригінальний рецепт. Печиво, булочки та пироги виходять вдалими і без додавання скоромних компонентів, у результаті виходять дуже смачні частування, які скрасять дієтичне меню.
Що спекти пісного до чаю?
У період обмеження харчування виручає пісна випічка до чаю, яку приготує навіть підліток, як правило складу тіста мінімальний і не вимагає дорогих інгредієнтів.
Дріжджове тісто замішують на теплій воді, в якості начинки для пирогів і булочок застосовують горіхи, варення або джем. Пісний пиріг до чаю подається теплим, тісто без додавання здоби швидко черствіє. Найпопулярніша проста пісна випічка – це всілякі печива, готуються вони на рослинній олії, до складу для різноманітності смаку додають горіхи, сухофрукти, цитрусову цедру. Заливні пироги, пряники, кекси можна зробити на основі чайної заварки, для доповнення вводять шматочки фруктів. Пісне печиво з апельсином - простий рецепт
Пісна випічка до чаю, приготована швидко і смачно виручить у важкі дні обмеження живлення від продуктів тваринного походження. Для аромату до складу звичайного пісочного тіста потрібно додати апельсинової цедри, вона додасть незвичайного пахощів ласощів і красивого жовтого кольору.
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; рослинне масло – 100 мл; цукор – 100 г; апельсиновий макуха, 2 ст. л.; апельсинова цедра – 1 ч. л.; розпушувач; ванілін; цукрова пудра для декору. Приготування Розтерти масло з цукром, жомом і цедрою. Просіяти борошно з розпушувачем і ваніліном, всипати в тісто. Замісити туге тісто, прибрати в холодильник на 20 хвилин. Сформувати кульки, викласти на деко з пергаментом. Випікати просте печиво 20 хвилин при 200 градусах. Просте пісне вівсяне печиво
Низькокалорійні пісні солодощі до чаю порадують прихильників здорового харчування і тих, хто стежить за вагою. Готується ця пісна випічка до чаю швидко і смачно, замість яєць застосовується стиглий банан, він успішно «склеїть» інгредієнти і не дасть виробів розвалитися при випіканні. Цукру в складі мало, але і його можна замінити на мед або штучний підсолоджувач.
Інгредієнти: геркулес – 1/2 ст.; розпушувач; стиглий банан – 1 шт.; цукор – 3 ст. л.; подрібнені горіхи – 1/2 ст.; рослинна олія – 2 ст. л. Приготування Розім'яти банан, ввести цукор, масло, розпушувач. Кинути горіхи і вівсяні пластівці. Залишити тісто на 10 хвилин. Сформувати печиво, випікати 25 хвилин при 190 градусах. Прості пісні булочки
Готуються пісні булочки до чаю на воді, без додавання вершкового масла та яєць, у результаті вийдуть пишні вироби з одним істотним недоліком – вони черствіють швидко, тому немає сенсу готувати велику кількість випічки. Щоб скоринка добре зарум'янилася, жовток можна замінити цукровим сиропом і змастити верх заготовок.
Інгредієнти: вода – 2 ст.; дріжджі – 25 г; борошно – 4-6 ст.; масло рослинне – 150 мл; цукор – 150 г; цукровий сироп – 50 мл; варення; будь-яка посипання; ванілін. Приготування З'єднати 1 ст. теплої води з дріжджами і 1 ст. л. цукру. Залишити до появи пінної шапки. Змішати цукор з маслом і ваніліном, водою, ввести опару, перемішати. Додаючи борошно, замісити м'яке тісто, накрити, прибрати в тепло для збільшення в два рази. Обім'яти тісто, розділити на порції, наповнити варенням, сформувати булочки. Викласти на промаслений лист, змастити цукровим сиропом, посипати декором. Після 15 хвилинної розстойки, випікати 30 хвилин при 190 градусах. Пісна коврижка в духовці - простий рецепт
Швидкий пісний пиріг до чаю можна урізноманітнити додаванням какао до складу тесту. Випічка вийде пишною, смачною і дуже ароматною. Пряники традиційно печуть з медом, він надає особливого смаку частування. Додавання кориці, сухофруктів і горіхів не обов'язково, але з ними випічка вийде апетитніше.
Інгредієнти: борошно пшеничне – 250 г; борошно цільнозернові – 100 г; вода – 1 ст.; олія – 100 мл; какао і мед – по 2 ст. л.; цукор – 150 г; родзинки, горіхи – по 1/2 ст.; курага – 100 г; розпушувач і кориця – по 1 ч. л. Приготування З'єднати воду з маслом, цукром, прогріти на паровій бані до розчинення кристалів. Сухі продукти просіяти, всипати в тісто. Ввести горіхи, родзинки і курагу і випікати 40-50 хвилин при 180 градусах. Простий пісний кекс
Пісна випічка на швидку руку до чаю часом готується самим незвичайним способом, наприклад, кекс можна спекти на солодкій газованій воді, ідеально підійде лимонад. До складу тіста для особливого аромату додають цедру будь-яких цитрусових плодів, а щоб ласощі вийшло більше апетитним, готове частування поливають глазур'ю, звареної з води, какао і цукру.
Інгредієнти: лимонад – 1 ст.; борошно – 1 ст.; цукор – 100 г; рослинне масло – 100 мл; розпушувач; цитрусова цедра – 1 ст. л.; шоколадна глазур – 4-5 ст. л. Приготування Змішати борошно з розпушувачем, цукром. Вливати газовану воду, замішуючи гладке і рідкувате тісто. Влити олію, додати цедру. Випікати 30 хвилин при 190 градусах. Пісні пиріжки - простий рецепт
Спечена пісна випічка до чаю в духовці може бути солодкою і несолодкої, якщо приготувати пиріжки з запропонованим рецептом. Даний варіант тесту – універсальний і підходить для різного наповнення та вироби можна не тільки випікати, але і смажити на сковороді. Дріжджі краще застосувати свіжі, сухі не завжди діють як треба.
Інгредієнти: борошно – 600-700 г; вода тепла -1 ст.; дріжджі свіжі – 25 г; цукор – 2 ст. л.; олія – 50 мл; начинка. Приготування Розтерти дріжджі з цукром, влити воду, всипати 1 ст. борошна. Опару і залишити в теплі на 30 хвилин. Влити олію і ввести борошно, замішуючи м'яке тісто. Залишити на 1 годину в теплі. Сформовать пиріжки з тіста і начинки, випікати 30 хвилин при 190 градусах. Простий рецепт пісного лепешняку
Чудово смачний, соковитий і дуже ароматний простий пісний пиріг з апельсиновим соком і шматочками підкорить всіх ласунів, навіть тих, хто не дотримується пісної дієти. Витрата цитрусових плодів не буде малим, але результат перевершить навіть самі нескромні побажання. Прикрасити корж можна просто пудрою або полити однорідним джемом.
Інгредієнти: манка – 1 ст.; цукор – 150 г; борошно – 1/2 ст.; олія – 100 мл; апельсиновий сік (фреш) – 1 ст.; цедра – 1 ст. л.; очищений апельсин – 1 шт.; розпушувач. Приготування Манку залити соком на 40 хвилин. З'єднати борошно з розпушувачем, цедрою і цукром. В манну кашу влити олію, потім приєднати сухі інгредієнти. Апельсинові часточки порізати на 3 шматочки, висипати в тісто, перемішати. Випікається пісний апельсиновий манник 30 хвилин при 180 градусах. Пісні прості кекси - рецепт
Смачна пісна випічка до чаю, яку можна приготувати всього за півгодини – мрія кожної господині, якій хочеться щодня дивувати домашніх свіжими стравами. Маленькі кекси готуються на основі завареної кави з додаванням горіхів. Смачні ласощі добре піднімається і виходить дуже пористим і розсипчастим.
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; цукор – 150 г; подрібнені горіхи – 100 г; зварений кави – 200 мл; розпушувач – 10 г; олія – 100 мл; ванілін; какао – 2 ст. л. Приготування З'єднати борошно з цукром, розпушувачем, ваніліном і какао. Змішати воду з маслом, влити в суху суміш, перемішати до гладкої маси. Всипати горішки, перемішати. Вилити у форму для кексів, випікати 20 хвилин при 190 градусах. Пісний рулет до чаю
Просте пісне частування до чаю – рулет, він і гарний, і смачний і начинку можна вибрати будь-яку: мак, повидло або подрібнені горіхи, змішані з корицею і медом. Тісто готується просте дріжджове, не вимагає багаторазової расстойки, а враховуючи відсутність здоби, піднімається і випікається в рази швидше.
Інгредієнти: борошно – 500 г; вода – 1 ст.; цукор – 1/2 ст.; олія – 100 мл; сухі дріжджі – 10 г; ванілін; цукровий сироп – 3 ст. л.; начинка. Приготування Просіяти борошно, додати дріжджі, цукор. Влити теплу воду і масло. Замісити тісто, залишити в теплі до збільшення удвічі. Тісто розкачати в тонкий пласт, викласти начинку. Згорнути щільний рулет, залишити на 20 хвилин підійти. Змастити цукровим сиропом, випікати 40 хвилин при 180 градусах. Простий пісний пиріг в мультиварці
Надзвичайно простим рецептом є смачний пісний пиріг до чаю в мультиварці. Для її приготування не потрібно мати дорогих інгредієнтів в холодильнику, вона чудово підійде для вечірнього чаювання і буде оцінена усіма членами сім'ї. Перевагою цього способу є мінімум часу, витраченого на приготування.
Інгредієнти: чай сухий – 2 ч. л.; цукор -50 р.; будь-яке однорідне варення – 100 г; вода окріп – 150 мл; борошно – 350 г; розпушувач; яблуко – 1 шт.; рослинна олія – 50 мл Приготування Заварити міцний чай, процідити від заварки, додати цукор і масло. Приєднати борошно і розпушувач, додати варення, перемішати. У чашу вилити тісто, викласти яблучні дольки. На «Випікання» готувати 50 хвилин.