Приготувати домашні пісні страви швидко і смачно рецепти, представлені нижче, допоможуть без зайвих клопотів. Отримані кулінарні витвори підійдуть не тільки для подачі до столу під час Великого Посту, але і стануть завсідниками вегетаріанського меню і харчування тих, хто піклується про своє здоров'я.
Що можна швидко приготувати пісне і смачне?
Навіть самі прості пісні рецепти можуть стати основою для складання смачного, збалансованого повсякденного або святкового раціону.
Для легкого перекусу можна зробити пісні салати з простих продуктів. Для заправки слід використовувати суміш на основі рослинної олії або пісний майонез. На обід підійде суп з участю бобових або грибів на овочевому або грибному бульйоні. Приємно здивують смакові характеристики пісної версії плову, випічки, всіляких котлет з продуктів рослинного походження. Пісний простий салат з авокадо – рецепт
Незамінні в щоденному раціоні кожного, хто прагне харчуватися правильно, прості пісні салати, складовими яких можуть бути будь-які доступні або більш вишукані овочі або фрукти. Фаворитом представленої далі закуски стане плід авокадо, м'якоть якого гармонійно доповнить груша і половинки чері.
Інгредієнти:
авокадо – 2 шт.; груша – 1 шт.; помідори черрі – 5 штук; салат бостон – 5 аркушів; гарбузове насіння – 2 ст. ложки; олія лляна – 2 ст. ложки; лимонний сік – 15 ч. ложки; сіль, перець, трави, зелень. Приготування
Нарізають кубиками м'якоть авокадо і груші, збризкують соком лимона. Додають листя салату, половинки чері, гарбузове насіння. Заправляють салат сумішшю з масла, лимонного соку, солі, перцю і сухих трав на вибір, подають із зеленню. Простий пісний салат із картоплі
Проста пісна їжа на кожен день немислима без картоплі. Відварені в мундирі і очищені бульби можна застосувати для приготування смачного салату. Замість печериць можна використовувати будь-які інші гриби, які є в наявності, лісові слід попередньо відварити до готовності.
Інгредієнти:
картопля – 05 кг; гриби – 05 кг; горошок – 1 банку; цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубок; масло рослинне – 50 мл; сіль, перець, майонез. Приготування
Відварюють в мундирі, очищають, нарізають картоплю. Гриби і цибулю шаткують, обсмажують на олії. Змішують картоплю і грибну піджарку з горошком, додавши часник. Заправляють швидкий пісний салат на швидку руку маслом або майонезом, посоливши і поперчив за смаком. Простий пісний суп гороховий – рецепт
Навіть найпростіша пісна їжа може бути неймовірно смачною, поживною і ситної. Так, банальний гороховий суп легко зробити вишуканіше за смаком, додавши при варінні приправу каррі або доповнивши склад нарізаними грибами. В якості рідкої бази підійде вода, наваристий овочевий або грибний бульйон.
Інгредієнти:
горох – 1 склянка; картопля – 350 г; морква – 150 г; вода – 2 л; каррі – 1 ч. ложка; мелена паприка, сушену цибулю, часник і селеру – по 05 ч. ложки; сіль, зелень. Приготування
Замочують на кілька годин у воді, а потім відварюють до готовності в бульйоні горох. Додають моркву, варять 10 хвилин. Закладають картоплю, приправи, додають сіль. Варять простий пісний суп до м'якості овочів, подають із зеленню. Пісні котлети з геркулесу швидко і смачно
Вивчаючи, як готувати пісні страви швидко і смачно, рецепти котлет привертають увагу більше звичайного. Основою для приготування виробів можуть бути овочі або злакові. Далі представлений максимально дієтичний варіант страви з вівсяних пластівців, який порадує прихильників низькокалорійних кулінарних витворів.
Інгредієнти:
геркулес – 3 склянки; овочевий бульйон – 450 мл; картопля – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; печериці – 100 г; сухарі для панірування; сіль, перець, спеції, олія. Приготування
Пластівці заливають киплячим бульйоном, залишають на 30 хвилин. Додають подрібнений в блендері картоплю і обсмажені з цибулею гриби. Приправляють основу, вимішують, формують виробу, панірують у сухарях. Обсмажують прості пісні котлети на олії з двох сторін. Пісний соус для макаронів – простий рецепт
Прості пісні страви завжди будуть смачніше, якщо в якості супроводу до них приготувати смачний і апетитний соус зі свіжих або консервованих помідорів. Так, особливі ноти набувають макарони, якщо при подачі їх полити, отриманої шляхом виконання нижчевикладеній технології підливою.
Інгредієнти:
помідори у власному соку – 700 г; часник – 3 зубки; базилік, орегано і цукор – по 1 ч. ложці; петрушка або кінза – 1 пучок; червоний перець – 05 ч. ложки; сіль, перець, лимонний сік. Приготування
Обсмажують на маслі часник хвилину. Додають перетерті помідори без шкірки і чверть склянки томатного соку. Закладають трави, перець, масу уварюють до загусання 10-15 хвилин. Підсолюють соус, додають лимонний сік, прогрівають хвилину. Швидка пісна піца на сковороді
Приготовлені вдома пісні страви швидко і смачно, рецепти яких прості і нехитрі, можуть стати скорим перекусом або частуванням для гостей. Отримана в результаті виконання доступної технології піца здивує незвичайним смаком і порадує поживністю, якісно вгамувавши почуття голоду.
Інгредієнти:
борошно – 400 г; олія оливкова – 40 мл; дріжджі свіжі – 15 г; вода – 250 мл; соус томатний – 2 ст. ложки; помідори, баклажани, гриби – 200 г; часник – 2 зубки; базилік, орегано, сіль; масло рослинна – 2 ст. ложки; майонез пісний – 2 ст. ложки. Приготування
Щоб приготувати швидке пісне тісто для піци розчиняють дріжджі в теплій воді. Вмішують сіль, олія оливкова та борошно, залишають на годину. Поділяють ком на 5 порцій, розкочують кожну за розміром сковороди, підрум'янюють її з одного боку, перевертають на іншу. Зверху змащують виріб томатом, посипають часником і травами. Розкладають обсмажені баклажани, гриби, свіжі помідори. Покривають поверхню піци майонезній сіткою і готують під кришкою на тихому вогні 15 хвилин. Простий пісний плов
Як і всі швидкі пісні страви, вариться плов без м'яса і потребує лише час для доведення до готовності рисової крупи. Додаткові смакові і поживні характеристики яству вдасться надати, додавши до складу сухофрукти або гриби, попередньо обсмаживши їх в олії окремо або в ємності перед додаванням рису.
Інгредієнти:
рис – 05 кг; моркву і цибулю – по 300 г; родзинки і чорнослив – по 05 склянки; рослинне масло – 1 склянка; сіль, перець, спеції для плову. Приготування
Обсмажують на олії цибулю. Додають моркву, смажать ще 2 хвилини. Кидають у ємність родзинки, сіль, перець і спеції, всипаємо рис і заливають окропом, залишають на вогні до вбирання вологи По боках казана розкладають чорнослив, прикривають ємність кришкою і тушкують ще 30 хвилин. Просте печиво
Будь-яка пісна випічка до чаю швидко і просто готується, а за смаковими характеристиками вдалося вище всяких похвал. Ласощі зможе успішно конкурувати з виробами, зробленими з здобної основи, хоча і має досить лаконічний склад. В якості рідкої бази можна використовувати воду, чай, кава, фруктові соки.
Інгредієнти:
борошно – 400 г; вода або сік – 250 мл; масло рослинне – 70 мл; розпушувач – 05 ч. ложки; сіль – щіпка; горіхи, цукор, ваніль, кунжут, сухофрукти. Приготування
Змішують воду з маслом. Додають борошно з розпушувачем і сіллю, замішують тісто, залишають на холоді на 30 хвилин. Розкочують ком до товщини 2-4 мм, посипають цукром, сумішшю з горіхами або ваніллю, кунжутом або подрібненими сухофруктами. Печуть ласощі 20-25 хвилин при 200 градусах. Швидкі пісні дріжджові млинці на сухих дріжджах
Приготувати пісні страви швидко і смачно допоможуть рецепти млинців без додавання молока і яєць. Пропорції використовується при замісі тесту борошна і води можуть відрізнятися в залежності від бажаної кінцевої товщини готових виробів. За бажанням основу можна ароматизувати ваніліном або ванільним цукром, корицею.
Інгредієнти:
мука – 300-400 г; дріжджі сухі – 1 ч. ложка; цукор – 2-3 ст. ложки; масло рослинне – 70 мл; вода – 05 л. Приготування
Замішуючи швидке пісне дріжджове тісто спочатку активують дріжджі, розчинивши продукт в теплій воді з додаванням цукру і залишивши на 30 хвилин. Додають сіль, олію, борошно, розмішують і залишають для підходу в теплі на годину. Печуть млинці на промасленим сковороді. Швидкий пісний торт
Швидка пісна випічка користується величезною популярністю не тільки в період Великого Посту, але й протягом усього року. Бюджетний набір продуктів дає чудовий смакової результат і невисоку калорійність готового десерту, що в особливому пошані серед ласунів і одночасно цінителів стрункої фігури.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки; вода – 2 склянки; какао – 05 склянки; сода – 15 ч. ложки; оцет – 1 ст. ложка; цукор – 25 склянки; масло рослинне – 150 мл; ванілін – за смаком; банани – 7-8 шт.; сік апельсиновий – 100 мл; шоколад чорний – 300 р. Приготування
Змішують 15 склянки цукру, какао, ванілін. Вливають воду з маслом, вмішують погашену оцтом соду. Печуть бісквіт при 180 градусах 50 хвилин, охолоджують, розрізають. Змішують банани з апельсиновим соком і склянкою цукру, пробивають блендером, проварюють 2 хвилини. Додають шоколад, розмішують до його розпускання. Після охолодження крему промащують їм коржі, збираючи торт. Пісний пиріг з капустою швидко і просто
Приготувати ситні і поживні пісні страви швидко і смачно допоможуть рецепти апетитною випічки з начинкою з капусти . Ефектно доповнить застілля великий запашний і рум'яний капустяний пиріг, спекти який вдасться, спираючись на пропорції інгредієнтів і рекомендації, викладені в даному розділі.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки; вода – 250 мл; дріжджі – 20 г; цукор – 25 г; масло рослинне – 100 мл; капуста – 700 г; цибулю і моркву – 50 р; томатний соус – 40 р; сіль, перець. Приготування
Розчиняють у теплій воді дріжджі і цукор, залишають на 20 хвилин. Додають сіль, дві ложки масла і борошно, замішують тісто і залишають на 2 години. Обсмажують цибулю і моркву на олії. Додають капусту, сіль, перець і томат, тушкують під кришкою до м'якості. Формують закритий або відкритий швидкий пісний пиріг, розташувавши капустяну начинку між двома шарами тіста. Печуть виріб при 180 градусах 30 хвилин. Пісні пиріжки – простий рецепт
Замішане з урахуванням нижченаведених рекомендацій швидке пісне тісто для пиріжків підійде для формування виробів з будь-якою начинкою, з подальшою їх спекотної в олії на сковороді або випіканням в духовці. Для нівелювання дріжджового присмаку можна додати в основу щіпку ваніліну або ванільний цукор.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки; вода – 250 мл; дріжджі – 20 г; цукор – 25 г; масло рослинне – 40 мл; сіль – 05 . ложки; начинка. Приготування
Розтерти дріжджі з цукром, доливають теплу воду, всипають склянку борошна. Перемішують опару і залишають в теплі на 20 хвилин. Додають масло і муку, вимішують, дають піднятися в теплому місці. З отриманої основи і будь пісної начинки на вибір формують пиріжки, смажать в олії або печуть до рум'янцю в духовці.