Бичачі яйця - один з найбільш затребуваних субпродуктів в східній кулінарії, так як складається з білка, не має кісток і дуже легко і швидко готується. Бичачі яйця - нескладний рецепт, використання якого дозволяє навіть недосвідченому кулінару приготувати делікатес на своїй кухні.
Як приготувати бичачі яйця - рецепт
При приготуванні яєць слід дотримуватися загальних принципів підготовки продукту, а саме, правильно очистити їх від оболонки, не пошкоджуючи м'якоть. Потрібно замочити і обварити продукт для видалення запаху. Використовуючи рецепти приготування бичачих яєць, враховуйте, що при тепловій обробці вони втрачають рідину і значно зменшуються в розмірах, що впливає на остаточну порцію страви.
Інгредієнти: бичачі яйця - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 65 г; олія оливкова - 75 мл; кріп, петрушка - по 25 г; червоний мелений перець - 1/2 ч. ложки; біле вино - 80 мл Приготування Промийте насінники в холодній воді, обсушити і зробіть поздовжній надріз не більше 2 мм по всій довжині продукту. Акуратно зніміть оболонку з м'якоті яєць і знову промийте. Проваріть підготовлені яйця 10 хвилин у підсоленій воді, вийміть, обсушити і наріжте кубиками. На розпечену сковороду налийте масло, додайте перець, нарізаний кільцями цибулю і бичачі яйця. Обсмажте інгредієнти протягом 7 хвилин, після чого влийте вино і тушкуйте страву 8 хвилин. Приправте перед подачею подрібненою зеленню.
Шашлик з бичачих яєць - рецепт
Інгредієнти: бичачі яйця - 2 шт.; оливкова олія - 45 мл; оцет - 10 мл; червоний мелений перець - 1/2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 70 р. Приготування Промиті і очищені від оболонки яйця наріжте скибочками завтовшки 2 см і викладіть в ємність. Використовуючи масло, оцет і перець зробіть маринад. Порізану кільцями цибулю змішати з м'якоттю і залийте маринадом. Залиште настоятися на 2 години. Скибочки бичачих яєць нанизайте на дерев'яні шпажки, чергуючи їх з цибулею. Запікайте шашлики 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Бичачі яйця на мангалі - рецепт
Як правило, рецепти страви з бичачих яєць ґрунтуються на попередньому обваривании продукту протягом 7 хвилин для усунення запаху. У даному рецепті термообробка замінюється маринуванням в спеції і трави.
Інгредієнти: бичачі яйця - 2 шт.; рослинне масло - 55 мл; сік лимона - 20 мл; мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки; сушений кріп - 10 р. Приготування Позбавлення від оболонки яйця, промийте, обсушити, порізати скибочками і замаринуйте, використовуючи масло, лимонний сік, перець та кріп. Тримайте в маринаді 4 години, після чого обсмажте м'якоть на мангалі протягом 8 хвилин.