М'ясо нутрії не тільки неймовірно смачне, але ще і надзвичайно корисна. У ньому міститься рідкісна лінолева кислота, стимулює обмінні процеси, а також маса амінокислот і незамінних елементів. Порція такого м'яса наситить організм, але не викличе відчуття важкості або дискомфорту, як у випадку з багатьма іншими стравами подібного роду.
Тим, хто з тих чи інших причин ще не пробував нутрію, рекомендуємо обов'язково заповнити цей пробіл і приготувати м'ясо за нашими рецептами.
Як смачно приготувати м'ясо нутрії на сковороді – рецепт
Інгредієнти: нутрія – 850 г; спеції і приправи для м'яса – 2-3 щіпки; лист лавровий великий – 1 шт.; олія соняшникова без запаху – 40 мл; велика сіль – за смаком; перець свіжозмелену чорний і запашний в горошинах – за смаком. Приготування
М'ясо нутрії розрізаємо на порційні шматочки, після чого натираємо кожен спеціями і крупною сіллю і залишаємо їх для просочування і маринування на пару годин. Після цього у сковороду наливаємо трохи водички, даємо їй закипіти і викладаємо в неї промаринованное м'ясо. Кидаємо в каструльку лавровий лист і кілька горошин запашного перчика і протушиваем вміст під кришкою хвилин десять. Тепер лаврушку прибираємо і тушкуємо нутрію до м'якості, при необхідності додаючи воду. Выпариваем рідина, додаємо масло рослинне і на сильному вогні підрум'янюємо м'ясо, приправивши скибки в кінці смаження меленим чорним перчиком.
Як смачно приготувати нутрію шматочками в духовці з овочами?
Інгредієнти: нутрія – 850 г; картоплини – 850 г; цибулини – 280 м; морква – 180 г; сметана – 180 г; приправи і спеції – за смаком; олія соняшникова без запаху – 40 мл; велика сіль – за смаком; перець свіжозмелену чорний і запашний – за смаком. Приготування Приголомшливо смачно виходить, якщо запекти нутрію з овочами в духовці. Для початку необхідно розрізану на порції нутрію обсмажити в олії на розпеченій сковороді, а після, додавши води, протушкувати протягом двадцяти п'яти хвилин.
За цей час нарізаємо очищений картопля, морква і цибулини гуртками і викладаємо їх шарами в промаслений ємність для запікання, присмачивши овочі в процесі сіллю, приправами та спеціями. Зверху викладаємо обсмажене і тушковане м'ясо, посоливши його і посипавши двома видами меленого перчика, і промазуємо страву сметаною. Залишилося дочекатися запікання нутрії з овочами в прогрітій до 185 градусів духовці. На це знадобиться тридцять п'ять хвилин вашого часу.