Вернуться назад Распечатать

Смажений апельсин

Якщо ви захочете відкрити для себе незвідані раніше смакові поєднання, то приготуйте смажені апельсини і використовуйте цитруси в рецептах соусів і м'яса, керуючись представленими нижче рецептами.

Смажені апельсини – рецепт

Смажений апельсин

Так, апельсини можна смажити самостійно, і, щоб цитруси не перетворювалися в кашу під час приготування, їх бажано готувати на грилі, або в клярі. Ми зупинилися на останньому варіанті, вибравши червоні апельсини в якості основи страви.
Інгредієнти:

  • щіпка сушеного розмарину;

  • борошно – 45 г;

  • газована вода – 75 мл;

  • червоні апельсини – 2 шт.;

  • рослинна олія для фритюру.


  • Приготування
    Поки масло нагрівається у фритюрниці, наріжте апельсини тонкими кружечками і прийміть за кляр. Щоб тісто вийшло повітряним і хрустким, його слід готувати з сильногазованою, крижаної води безпосередньо перед смаженням. Змішайте щіпка сушеного розмарину і солі разом з борошном. Влийте крижану газовану воду і перемішайте. Невеликі грудочки не страшні, навпаки, чим менше ви будете заважати кляр, тим більше він стане хрустким. Занурте скибочки апельсина в кляр і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.

    Смажена курка з апельсинами на сковороді

    Смажений апельсин

    Класичне китайське блюдо отримало всенародну любов завдяки своїй простоті і оригінальним поєднанням смаків. В рамках автентичного рецепта шматочки курятини занурюють у тісто і обсмажують до зарум'янювання, після чого змішують з солодким апельсиновим соусом. Бажаючі можуть додати в блюдо шматочки апельсинової м'якоті.
    Інгредієнти:

  • курятина – 11 кг;

  • борошно – 45 г;

  • крохмаль – 85 м;

  • яйця – 2 шт.;

  • кетчуп – 75 г;

  • сік двох апельсинів;

  • соєвий соус – 15 мл;

  • рисовий оцет – 115 мл;

  • часник сушений – 2 ч. ложки;

  • цукор – 115 р.


  • Приготування
    Курятину занурте в хрусткий кляр з суміші борошна, крохмалю і яєць. Обсмажте шматочки в розігрітій олії до рум'янцю. Паралельно поставте на плиту простий апельсиновий соус, змішавши інші не задіяні інгредієнти зі списку. Як тільки соус стане густим, залийте їм шматочки курятини.
    Смажена курка з апельсинами подається поверх відвареного рису або локшини.

    Качка, смажена з апельсинами

    Смажений апельсин

    Апельсинова качка також прийшла з Азії, а конкретно цей рецепт родом з Таїланду. В його рамках качині ніжки спершу підрум'янюються, а після змішуються з шматочками апельсинів, заливається соусом і доходять до готовності при гасінні.
    Інгредієнти:

  • качині ніжки – 2 шт.;

  • апельсини – 4 шт.;

  • курячий бульйон – 340 мл;

  • соєвий соус – 15 мл;

  • цукор – 35 р.


  • Приготування
    Оскільки під шкірою качки міститься багато жиру, який слід витопити під час обжарювання, ніжки викладають на суху розігріту сковороду і тримають до тих пір, поки з них не почне виходити жир, а сама шкірка не стане виражено золотистою. Хрустку качку змішують з часточками апельсинів (можна прямо з шкіркою і цедрою), заливають бульйоном, соєю, додають цукор і щіпку солі. Для аромату багато вважають за краще класти в соус зірочка анісу і паличку кориці. Далі вогонь під сковородою слід зменшити, і залишити птицю нудитися в соусі на цілу годину. За цей час рідина встигне випаруватися, а сам наваристий соус стане більше схожим на сироп.
    Якщо ви вирішите подати це блюдо на традиційний манер, то відваріть жасминовий рис. Подавайте качку окремо від рису, полив соусом і декорувавши залишилися прянощами при бажанні.