Якщо ви захочете відкрити для себе незвідані раніше смакові поєднання, то приготуйте смажені апельсини і використовуйте цитруси в рецептах соусів і м'яса, керуючись представленими нижче рецептами.
Смажені апельсини – рецепт
Так, апельсини можна смажити самостійно, і, щоб цитруси не перетворювалися в кашу під час приготування, їх бажано готувати на грилі, або в клярі. Ми зупинилися на останньому варіанті, вибравши червоні апельсини в якості основи страви.
Інгредієнти: щіпка сушеного розмарину; борошно – 45 г; газована вода – 75 мл; червоні апельсини – 2 шт.; рослинна олія для фритюру. Приготування Поки масло нагрівається у фритюрниці, наріжте апельсини тонкими кружечками і прийміть за кляр. Щоб тісто вийшло повітряним і хрустким, його слід готувати з сильногазованою, крижаної води безпосередньо перед смаженням. Змішайте щіпка сушеного розмарину і солі разом з борошном. Влийте крижану газовану воду і перемішайте. Невеликі грудочки не страшні, навпаки, чим менше ви будете заважати кляр, тим більше він стане хрустким. Занурте скибочки апельсина в кляр і обсмажте в розігрітому маслі до зарум'янювання.
Смажена курка з апельсинами на сковороді
Класичне китайське блюдо отримало всенародну любов завдяки своїй простоті і оригінальним поєднанням смаків. В рамках автентичного рецепта шматочки курятини занурюють у тісто і обсмажують до зарум'янювання, після чого змішують з солодким апельсиновим соусом. Бажаючі можуть додати в блюдо шматочки апельсинової м'якоті.
Інгредієнти: курятина – 11 кг; борошно – 45 г; крохмаль – 85 м; яйця – 2 шт.; кетчуп – 75 г; сік двох апельсинів; соєвий соус – 15 мл; рисовий оцет – 115 мл; часник сушений – 2 ч. ложки; цукор – 115 р. Приготування Курятину занурте в хрусткий кляр з суміші борошна, крохмалю і яєць. Обсмажте шматочки в розігрітій олії до рум'янцю. Паралельно поставте на плиту простий апельсиновий соус, змішавши інші не задіяні інгредієнти зі списку. Як тільки соус стане густим, залийте їм шматочки курятини.
Смажена курка з апельсинами подається поверх відвареного рису або локшини.
Качка, смажена з апельсинами
Апельсинова качка також прийшла з Азії, а конкретно цей рецепт родом з Таїланду. В його рамках качині ніжки спершу підрум'янюються, а після змішуються з шматочками апельсинів, заливається соусом і доходять до готовності при гасінні.
Інгредієнти: качині ніжки – 2 шт.; апельсини – 4 шт.; курячий бульйон – 340 мл; соєвий соус – 15 мл; цукор – 35 р. Приготування Оскільки під шкірою качки міститься багато жиру, який слід витопити під час обжарювання, ніжки викладають на суху розігріту сковороду і тримають до тих пір, поки з них не почне виходити жир, а сама шкірка не стане виражено золотистою. Хрустку качку змішують з часточками апельсинів (можна прямо з шкіркою і цедрою), заливають бульйоном, соєю, додають цукор і щіпку солі. Для аромату багато вважають за краще класти в соус зірочка анісу і паличку кориці. Далі вогонь під сковородою слід зменшити, і залишити птицю нудитися в соусі на цілу годину. За цей час рідина встигне випаруватися, а сам наваристий соус стане більше схожим на сироп.
Якщо ви вирішите подати це блюдо на традиційний манер, то відваріть жасминовий рис. Подавайте качку окремо від рису, полив соусом і декорувавши залишилися прянощами при бажанні.