Багато страви просто немислимі без грибів. Наприклад, домашня піца . Але взимку відшукати їх у натуральному вигляді важко. Тому дбайливі господині роблять запаси. Їх більше хвилює не сама заготівля смажених грибів на зиму, а питання, як зберігати смажені гриби на зиму? Адже від цього залежить можливість їх використання. При недотриманні елементарних правил чистоти смачний продукт перетвориться на смертоносний.
Основні правила зберігання смажених грибів
Найкраще в смаженому вигляді зберігаються такі види грибів, як підберезники, маслюки, підосичники. По суті, їх просто консервують в жирі. Їм може виявитися рослинна олія, вершкове, топлене масло або смалець – вытопленное нутряне сало.
Щоб зберегти гриби в придатному для вживання вигляді, банки обов'язково стерилізуються окропом. Також їм обдають пластмасові кришки. Є й більш простий спосіб заготівлі. У цьому випадку смажені гриби на зиму зберігаються морозилці. Перед тим, як відправити їх в холодильник, слід ошпарити гриби і тільки потім прожарити. Так надходять з певними видами. Наприклад, з сироїжками і грузді.
Якщо гриби були закатані в банки, то термін зберігання залежить від використовуваних кришок. Заготівля їстівна протягом 5-6 місяців під пластиковими кришками. Щоб вона залишалася придатною більш тривалий час, банки закривають металевими кришками.
Деякі господині залишають смажені гриби без холодильника. Скільки можна зберігати при кімнатній температурі, головне питання, яке виникає в такій ситуації. Як правило, термін невеликий.
У тому, як правильно заготовити смажені гриби на зиму, є багато нюансів. Кращого заповнити ними скляні банки, залити жиром і закрити капроновими кришками. Для кращого збереження продукту вибирають прохолодні місця зразок льоху. Морозильна камера збільшує термін зберігання до 12 місяців, при дотриманні діапазону температури від -24 до -18 оС.
Правильне вирішення питання про те, як зберігати смажені гриби на зиму, дозволить вам насолоджуватися смаком довгий час.