Процес приготування яблучного оцту тривалий, але в підсумку ви отримаєте продукт виняткової якості. Його включають в рецепт домашнього майонезу та інших соусів, додають в розсоли для консервування і, безсумнівно, він покращує смак багатьох страв.
Важливий момент в приготуванні яблучного оцту: часто на поверхні ємності з'являється оцтова матка – слизова плівка дріжджоподібних грибків. Саме вона стане свідченням того, що ваш оцет вийшов найбільш якісним і корисним. Часом плівка не утворюється, але на ділі оцтова матка дуже примхлива і загине, навіть якщо ємність із заготівлею переставити в інше місце. Тому рекомендуємо не пересувати банку з вмістом і головне не збовтувати його після другої фільтрації яблучної основи.
Як правильно самому зробити яблучний оцет будинку?
Інгредієнти: яблука – 950 г; вода – 900 мл; мед рідкий натуральний – 150 г; дріжджі – 10 г; чорний хліб – 2 шматочки сухих. Приготування Промиті яблука подрібнити на крупній тертці, помістіть в банку і залийте теплою водою. Сюди ж додайте 100 г меду, дріжджі і сухарики. Посуд з яблучною масою прикрийте марлею і залиште в темному, обов'язково теплому місці на 12 днів, не забуваючи перемішувати пару раз в день дерев'яною ложкою. Після, процідіть рідину через фільтр з декількох шарів марлі і додайте 50 г меду і знову перемішайте. Посуд з майбутнім оцтом нещільно закрийте марлею і залиште дображивать на два місяці, не торкаючись до нього. Ви дізнаєтесь, що оцет готовий, коли рідина в банку стане повністю прозорою і тепер можна його ще раз процідити.
Як зробити домашній яблучний оцет?
Багато досвідчені кулінари вважають що оцет, зроблений цим способом, зберігає всі кращі якості і наповнює чудовим смаком багато різних страв, особливо домашні соуси.
Інгредієнти: яблука – 975 г; цукор – 185 г; квітковий мед натуральний – 115 г; скибочка чорного хліба ; вода – 975 р. Приготування Вимиті яблука перетріть через тертку, не викидаючи серцевиною і шкірку, але стежте, щоб усередині не було пошкоджень. Змішайте яблучну масу з цукром, викладайте в 3-х літрову банку, киньте підсушений шматочок чорного хліба. Залийте теплою водою, розмішайте і залишіть, накривши марлею на півмісяця. Обов'язково перемішуйте вміст пару раз в день.
Після закінчення часу процідіть яблучну основу через фільтр з декількох шарів марлі, знову перелийте в банку, введіть мед і розмішайте до його розчинення. Тепер поставте банку тепло, прикривши марлею, і залиште на 45 днів. Як тільки ви побачите, що рідина стала прозорою - оцет готовий!
Як з яблук зробити яблучний оцет?
Інгредієнти: цукор – 75 г; перестиглі яблука – 900 г; Приготування Яблука ретельно промийте, натріть на крупній тертці, перекладіть в підходящу емальовану каструлю або в банку, всипте цукор. Залийте вміст ємності гарячою водою, щоб покрити плоди вище на 3-4 див. Ємність переставте в тепло, накрийте марлею. Пару раз в день обов'язково перемішуйте масу дерев'яною ложкою, щоб на поверхні не почала утворюватися плівка. Через 15 днів процідіть рідину через декілька шарів марлі, перелийте назад в банку для продовження бродіння. Залиште зверху банки близько 5 см, так як в процесі бродіння суміш буде вирувати і підніматися. Через півмісяця оцет буде готовий і вам потрібно його тільки процідити.