Коли всі вдосталь наїлися запашних та соковитих динь саме час запропонувати вам що-небудь з них приготувати. З цих рецептів ви дізнаєтеся, що з дині можна зробити пречудове варення і навіть спекти з нею ароматний пиріг або пиріжки.
Просте варення з дині
Інгредієнти: стигла диня – 2 кг; дрібний цукор – 14 кг; лимон (великий) – 1 шт.; ванільний цукор – 2/3 десертної ложки. Приготування Розрізаємо диню, вичищаємо з неї непотрібні нам насіння, а потім тонким шаром зрізаємо щільну шкірку. Отриману таким чином м'якоть дині подрібнюємо ножем на 3 сантиметрові кубики і рівномірно розкладаємо їх в підходящу миску. Засипаємо всю диньку дрібним цукром і відставляємо її на 6-7 годин, не забувши прикрити чашку підходящої кришкою. Далі диню, добре пустила сік, ставимо на плиту. Вводимо сюди прокручений через дрібне сито м'ясорубки цілий лимон і варимо диню в цукровому сиропі з приємною кислинкою 10 хвилин, зрідка перемішуючи її лопаткою. Знову відставляємо на 6-7 годин варення у прохолодне місце. Потім переміщаємо його на включену конфорку плити, вводимо ароматний ванільний цукор і знову варимо варення 10 хвилин. Повторюємо процедуру з охолодженням і варенням в третій раз, після чого розливаємо і герметично укупориваем його в стерильні скляні банки.
Сирний пиріг з динею
Інгредієнти: диня – 250 г; нежирний сир – 200 г; курячі яйця – 3 шт.; яєчний жовток – 1 шт.; цукровий пісок – 350 г; пшеничне борошно – 470 г; ванілін – 1 пакет. Приготування Нежирний, магазинний сир переміщаємо в невелику мисочку, вводимо в нього свіжий жовток великого курячого яйця і 100 г дрібного цукрового піску. Очищену від товстої, жовтої шкірки і внутрішніх насіння м'якоть дині, нарізаємо сантиметровими кубиками. Викладаємо диньку в миску і перемішуємо всі її вміст.
В одну мисочку відокремлюємо жовтки і розтираємо ложкою їх з половиною цукру, що залишився, а в іншу зливаємо білки, які ставимо в холодильник на 8-10 хвилин. Далі, вже трохи охолоджені білки ручним віночком збиваємо з рештою цукровим піском до утворення білої піни. Переміщаємо в цю піну жовтки і силіконової лопаткою все перемішуємо. Додаємо сюди потрібну кількість борошна, ванілін і знову ретельно перемішуємо.
Промасливаем будь-яким жиром форму і рівномірно викладаємо в неї половину отриманого тесту. Далі розміщуємо на нього начинку і закриваємо її іншим бісквітним тістом. Відправляємо пиріг в духовку, прогрітий до 180 градусної температури на півгодини.
Пиріжки з динею
Інгредієнти: свіже молоко – 250 мл; курячі яйця – 2 шт.; дрібний цукор – 230 г; маргарин для випічки – 75 г; пшеничне борошно – 500 г; ванілін – 1 пакет; сухі дріжджі – 15 ч. ложки; м'якоть дині – 400-450 р. Приготування В тепле, свіже молоко всипаємо потрібну кількість сухих дріжджів і відставляємо цю миску вбік на 8-10 хвилин. Відокремлені від шкаралупи яйця за допомогою віночка збиваємо з дрібним цукровим піском, від якого попередньо відбираємо 2-3 ложки для начинки. У піднялося шапочкою вливаємо молоко добре збиті яйця, розтоплений в мікрохвильовці маргарин, додаємо ваніль і всипаємо сюди хорошої якості пшеничне борошно. За допомогою рук дріжджове тісто вимішуємо і ставимо його в тепле місце на 20-25 хвилин. Потім добряче обминаємо його та ще на такий же час ставимо для підйому в тепло. Після повторюємо процес вимішування і, сформувавши з тіста товсту ковбаску нарізаємо її на коржі. У центр кожного коржика накладаємо пару чайних ложок дрібно нарізаною м'якоті дині, трохи присипаємо її цукром і защипуємо краї тіста. Пиріжок трохи сплющує долонями і викладаємо на деко, застелений промасленим пергаментом. Виставляємо всі по центру духовки і випікаємо незрівнянні пиріжки протягом 20 хвилин при 195 градусах.