Пропонуємо альтернативу покупним напівфабрикатам, яка не вдарить по бюджету і збереже здоров'я – легкі домашні вечері, які можна зробити не більше, ніж за півгодини. Наступного разу, коли ви задастеся питанням про те, що можна швидко приготувати на вечерю, згадайте про рецепти з цього матеріалу.
Баклажани на вечерю - швидко і просто
Говорячи про швидке домашньому вечері ми відразу згадуємо макарони. Вони можуть бути не лише доступними і швидкими в приготуванні, але і корисними, якщо ви віддасте перевагу твердим сортам пшениці. Гідним доповненням для улюблених спагетті або пенне стане простий овочевий соус з баклажанами в складі.
Інгредієнти: паста – 350 г; часник – 3 зубки; баклажани – 560 г; сушений орегано – 3 щіпки; томати – 670 г; жменя листя базиліка; жменя кедрових горішків; тертий сир – за смаком. Приготування Попередньо перевірте, не гірчать чи баклажани. Якщо овочі гірчать, то залиште їх просолитися перед обсмаженням, в іншому випадку відразу ділите овоч на кубики і обсмажте у великій кількості рослинної олії до рум'янцю. Додайте до баклажанів часник, а після перемішування і нарізані томати. Доповніть майбутній соус сушеним орегано, дрібкою солі і цукру, а потім залиште всі нудитися на середньому вогні до розм'якшення томатів. Паралельно з приготуванням соусу поставте варитися і пасту. Відварену пасту змішайте з соусом і посипте горіхами і тертим сиром перед сервіруванням. Швидкий і смачний домашній обід готовий!
Картопля з куркою на вечерю швидко і смачно
Картоплю і курятина – одне з найбільш популярних поєднань, що з'являються на наших столах. Причиною тому є не тільки доступність інгредієнтів, але і їх варіабельність, що дозволяє з разу в раз видозмінювати блюдо.
Інгредієнти: філе куряче – 4 шт.; картопля – 480 м; оливкова олія – 35 мл; часник – 3 зубки; сушений чебрець – 1 ч. ложка; сушений орегано, базилік – по 1/2 ч. ложки; тертий пармезан – 35 г; томати черрі – 65 г; листя базиліка – 7-8 шт.; терта моцарелла – 135 р. Приготування Зачищені від плівок і жив курячі філе натріть сіллю з перцем і розподіліть з одного боку листа. Картопля, попередньо розділений на часточки, змішайте з травами і оливковою олією, додайте сіль і пюрированный часник. Викладіть часточки бульб на іншу сторону дека і посипте зверху пармезаном.
Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. В останні пару хвилин посипте курятину моцарелою і викладіть шматочки томатів з базиліком поверх.
В ідеалі супроводити це блюдо можна швидким салатом на вечерю, зібраним з пакетованої зелені, томатів і з заправкою з бальзаміку та оливкової олії.
Вечеря зі свинини - швидко і смачно
Інгредієнти: свинячі відбивні – 6 шт.; свіжий розмарин – 1 ст. ложка; оливкова олія – 15 мл; солодке вино – 230 мл; жменю сушеної журавлини; вершкове масло – 35 г; соус хойсин – 35 мл Приготування Поки духовка розігрівається, підрум'яньте свинячі відбивні на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Після, покладіть відбивні в розігріту до 180 градусів духовку на 12-15 хвилин. Запечені відбивні залиште відпочити під фольгою, а самі візьміться за соус.
На сковороду, в якій смажилася свинина, покладіть вершкове масло, додайте розмарин і залийте все келихом вина. Киньте сушену журавлину і додайте соус хойсин. Залиште соус до закипання.
Наше швидке блюдо на вечерю готове, залишається полити м'ясо соусом перед сервіровкою і доповнити улюбленим гарніром.