Якщо вам, як і більшості господинь, не приходять в голову ідеї з приготування смачної вечері, то скористайтеся нашими цікавими рецептами. У цій статті підкажемо, що можна приготувати з ароматних білих грибів на вечерю для всієї родини.
Солянка з білими грибами на вечерю
Інгредієнти: свіжі білі гриби – 150 г; мариновані гриби – 150 г; яловичина – 200 г; солоний огірок – 1 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; соняшникова олія – 2-3 ст. ложки; питна вода – 28 л; томатний сік – 220 мл; кухонна сіль – за смаком. Приготування У каструлю кладемо ретельно вимите м'ясо і відварюємо протягом 15 години в підсоленій воді. Потім відварну яловичину нарізаємо соломкою і відправляємо її назад у ємність з бульйоном.
Білі гриби добряче вимиваємо, зчищають з капелюшків тонку шкірку і нарізаємо їх на часточки. Викладаємо їх в сковороду з вже паруючим в ній маслом і обсмажуємо гриби, поки не випарується вся рідина. Далі додаємо сюди подрібнені мариновані гриби, за ними вводимо великі кубики свіжого цибулі і протертий через тертку солоний огірок. Продовжуємо обсмажувати до придбання цибулею прозорості, після чого вливаємо в сковороду хороший томатний сік і тушкуємо овочі з грибами на мінімальному вогні близько 10 хвилин. Потім переміщуємо все в каструлю з м'ясним бульйоном і варимо солянку ще 10 хвилин.
При подачі страви присипаємо його свіжою зеленню, кладемо оливки, лимон і сметану індивідуально по своєму смаку.
Тушкована капуста з грибами на вечерю
Інгредієнти: білокачанна капуста – 12 кг; дрібні білі гриби – 600 г; томатний сік – 160 мл; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; лист лавра – 4 шт.; соняшникова олія – 70-80 мл; кухонна сіль – за смаком; суміш перців – за смаком. Приготування Добре вимиті гриби відварюємо в злегка підсоленій воді близько 20 хвилин. Після цього дістаємо їх і, коли з грибів стече зайва рідина, викладаємо все в тефлонову сковороду з прогрітим в ній маслом. Обсмажуємо цілі білі грибочки до золотистого кольору капелюшків, а потім перекладаємо в невелику каструлю.
Дуже дрібно нашатковану свіжу капусту гарненько присипаємо кухонною сіллю, мнемо руками і порціями обсмажуємо в сковороді, додаючи трохи олії. По готовності пересипаємо її в каструлю з грибами.
Тепер обсмажуємо до красивого рум'яного кольору цибулю з морквою, які подрібнюємо будь-яким зручним способом, пересипаємо до капусти та грибів. Сюди ж кладемо листочки лавра, вливаємо томатний сік, перемішуємо все великою ложкою і ставимо каструлю тушкуватися на мінімальному вогні 15 хвилин.