Вернуться назад Распечатать

Що приготувати з білих грибів на вечерю?

Що приготувати з білих грибів на вечерю?
Якщо вам, як і більшості господинь, не приходять в голову ідеї з приготування смачної вечері, то скористайтеся нашими цікавими рецептами. У цій статті підкажемо, що можна приготувати з ароматних білих грибів на вечерю для всієї родини.

Солянка з білими грибами на вечерю


Інгредієнти:

  • свіжі білі гриби – 150 г;

  • мариновані гриби – 150 г;

  • яловичина – 200 г;

  • солоний огірок – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;

  • соняшникова олія – 2-3 ст. ложки;

  • питна вода – 28 л;

  • томатний сік – 220 мл;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    У каструлю кладемо ретельно вимите м'ясо і відварюємо протягом 15 години в підсоленій воді. Потім відварну яловичину нарізаємо соломкою і відправляємо її назад у ємність з бульйоном.
    Білі гриби добряче вимиваємо, зчищають з капелюшків тонку шкірку і нарізаємо їх на часточки. Викладаємо їх в сковороду з вже паруючим в ній маслом і обсмажуємо гриби, поки не випарується вся рідина. Далі додаємо сюди подрібнені мариновані гриби, за ними вводимо великі кубики свіжого цибулі і протертий через тертку солоний огірок. Продовжуємо обсмажувати до придбання цибулею прозорості, після чого вливаємо в сковороду хороший томатний сік і тушкуємо овочі з грибами на мінімальному вогні близько 10 хвилин. Потім переміщуємо все в каструлю з м'ясним бульйоном і варимо солянку ще 10 хвилин.
    При подачі страви присипаємо його свіжою зеленню, кладемо оливки, лимон і сметану індивідуально по своєму смаку.

    Тушкована капуста з грибами на вечерю


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 12 кг;

  • дрібні білі гриби – 600 г;

  • томатний сік – 160 мл;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • лист лавра – 4 шт.;

  • соняшникова олія – 70-80 мл;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Добре вимиті гриби відварюємо в злегка підсоленій воді близько 20 хвилин. Після цього дістаємо їх і, коли з грибів стече зайва рідина, викладаємо все в тефлонову сковороду з прогрітим в ній маслом. Обсмажуємо цілі білі грибочки до золотистого кольору капелюшків, а потім перекладаємо в невелику каструлю.
    Дуже дрібно нашатковану свіжу капусту гарненько присипаємо кухонною сіллю, мнемо руками і порціями обсмажуємо в сковороді, додаючи трохи олії. По готовності пересипаємо її в каструлю з грибами.
    Тепер обсмажуємо до красивого рум'яного кольору цибулю з морквою, які подрібнюємо будь-яким зручним способом, пересипаємо до капусти та грибів. Сюди ж кладемо листочки лавра, вливаємо томатний сік, перемішуємо все великою ложкою і ставимо каструлю тушкуватися на мінімальному вогні 15 хвилин.