Вернуться назад Распечатать

Що можна зробити з кабачків на вечерю?

Часто трапляється так, що в холодильнику є пара кабачків, а ми картаємо себе сумнівами про те, що з них можна швидко зробити на вечерю, щоб це було ситно і смачно. Тому ми пропонуємо вам цікаві рецепти, за якими ви зможете приготувати повноцінну, чудово смачне блюдо.

Рецепт кабачкової ікри на вечерю

Що можна зробити з кабачків на вечерю?

Інгредієнти:

  • кабачки (середні) – 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 600 г;

  • соняшникова олія – 90 мл;

  • томатний сік – 1 ст.;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Очищені кабачки і цибулю прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки. Ставимо каструльку з подрібненими овочами на конфорки плити і при мінімальному полум'я тушкуємо їх 15 хвилин. Потім вливаємо в цю ємність соняшникову олію разом з підготовленим томатним соком і індивідуально за смаком підсолюємо ікру. Прикриваємо каструлю і продовжуємо тушкувати її вміст ще протягом такого ж часу. Їсти готову ікру краще, попередньо охолодивши.

    Рагу з кабачків з картоплею на вечерю – рецепт

    Що можна зробити з кабачків на вечерю?

    Інгредієнти:

  • кабачки (молоді) – 2 шт.;

  • картопля – 6-7 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • петрушка – 05 пучка;

  • соняшникова олія – 60 мл;

  • перець, сіль – за смаком.


  • Приготування
    У широкій каструлі розжарюємо до появи димку масло. Викладаємо в нього нарізану на чверть кільця свіжу цибулю і смажимо його до прозорості. Потім викладаємо сюди нарізаний досить великими шматочками картопля, очищений і приблизно таким же розміром подрібнені кабачки. При періодичному помішуванні овочів обсмажуємо їх близько 15 хвилин. Тепер викладаємо в каструльку кубики м'ясистих помідорів і нарізану зелень свіжої петрушки. Присипаємо рагу кухонною сіллю, ароматним чорним перцем, прикриваємо його підходящої кришкою і тушкуємо страва десь 20 хвилин.

    «Тещин язик» - закуска з кабачків на вечерю

    Що можна зробити з кабачків на вечерю?

    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;

  • сир (твердий) – 90-100 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • жирний майонез – 120 г;

  • курячі яйця (великі) – 3 шт.;

  • борошно – 120 г;

  • соняшникова олія – 80-100 мл;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Кабачки нарізаємо тонкими, поздовжніми скибочками, складаємо їх в глибоку миску, гарненько присипаємо сіллю і, перемішавши, залишаємо на 5-7 хвилин. Далі кожен такий шматочок обвалюємо в тарілочці з пшеничного борошном, потім занурюємо його в миску зі збитими свіжими яйцями і швиденько укладаємо кабачок в сковороду з вже прогрітим в ній маслом. Буквально за 2 хвилинки з кожного боку обсмажуємо всі наші язички, а після перекладаємо їх на плоску тарілку. У майонез продавлюємо через прес молоді зубки часнику, перемішуємо і наносимо цю гостреньку суміш по всій довжині гарячих кабачків. На один край овоча укладаємо тонку часточку помідора, а на іншій – шматочок твердого сиру. Починаючи від помідорчика звертаємо язички з кабачків в красиві рулетики.