Часто трапляється так, що в холодильнику є пара кабачків, а ми картаємо себе сумнівами про те, що з них можна швидко зробити на вечерю, щоб це було ситно і смачно. Тому ми пропонуємо вам цікаві рецепти, за якими ви зможете приготувати повноцінну, чудово смачне блюдо.
Рецепт кабачкової ікри на вечерю
Інгредієнти: кабачки (середні) – 3 шт.; ріпчаста цибуля – 600 г; соняшникова олія – 90 мл; томатний сік – 1 ст.; кухонна сіль – за смаком. Приготування Очищені кабачки і цибулю прокручуємо через дрібне сито м'ясорубки. Ставимо каструльку з подрібненими овочами на конфорки плити і при мінімальному полум'я тушкуємо їх 15 хвилин. Потім вливаємо в цю ємність соняшникову олію разом з підготовленим томатним соком і індивідуально за смаком підсолюємо ікру. Прикриваємо каструлю і продовжуємо тушкувати її вміст ще протягом такого ж часу. Їсти готову ікру краще, попередньо охолодивши.
Рагу з кабачків з картоплею на вечерю – рецепт
Інгредієнти: кабачки (молоді) – 2 шт.; картопля – 6-7 шт.; помідори – 4 шт.; ріпчаста цибуля – 2 шт.; петрушка – 05 пучка; соняшникова олія – 60 мл; перець, сіль – за смаком. Приготування У широкій каструлі розжарюємо до появи димку масло. Викладаємо в нього нарізану на чверть кільця свіжу цибулю і смажимо його до прозорості. Потім викладаємо сюди нарізаний досить великими шматочками картопля, очищений і приблизно таким же розміром подрібнені кабачки. При періодичному помішуванні овочів обсмажуємо їх близько 15 хвилин. Тепер викладаємо в каструльку кубики м'ясистих помідорів і нарізану зелень свіжої петрушки. Присипаємо рагу кухонною сіллю, ароматним чорним перцем, прикриваємо його підходящої кришкою і тушкуємо страва десь 20 хвилин.
«Тещин язик» - закуска з кабачків на вечерю
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; сир (твердий) – 90-100 г; помідори – 2 шт.; часник – 3 зубки; жирний майонез – 120 г; курячі яйця (великі) – 3 шт.; борошно – 120 г; соняшникова олія – 80-100 мл; кухонна сіль – за смаком. Приготування Кабачки нарізаємо тонкими, поздовжніми скибочками, складаємо їх в глибоку миску, гарненько присипаємо сіллю і, перемішавши, залишаємо на 5-7 хвилин. Далі кожен такий шматочок обвалюємо в тарілочці з пшеничного борошном, потім занурюємо його в миску зі збитими свіжими яйцями і швиденько укладаємо кабачок в сковороду з вже прогрітим в ній маслом. Буквально за 2 хвилинки з кожного боку обсмажуємо всі наші язички, а після перекладаємо їх на плоску тарілку. У майонез продавлюємо через прес молоді зубки часнику, перемішуємо і наносимо цю гостреньку суміш по всій довжині гарячих кабачків. На один край овоча укладаємо тонку часточку помідора, а на іншій – шматочок твердого сиру. Починаючи від помідорчика звертаємо язички з кабачків в красиві рулетики.