Маючи під рукою мінімальний набір, овочів, м'яса або просто пачку макаронів, можна не більше ніж за півгодини приготувати оригінальні і апетитні страви. Докладно про те, що приготувати на вечерю швидко і недорого ми розповімо в наступних рецептах.
Смачний вечерю на швидку руку з картоплі - швидко і недорого
Інгредієнти: вершкове масло – 45 г; майонез – 65 г; тертий сир – 115 г; пір'я зеленої цибулі – 2-3 шт.; вустерширський соус – 5 мл; великий картопля – 5 шт.; бекон – 4 смужки. Приготування Великі картоплини очистіть щіткою, але не знімайте шкірку. Наколіть бульби виделкою, натріть рослинним маслом і посоліть. Оберніть кожну картоплину фольгою і відправте запікати 50 хвилин при 230 градусах.
Змішайте м'яке масло разом з майонезом, третю сиру, вустерширським соусом і невеликою кількістю цибулі, зелені. Зробіть в картоплі вертикальний надріз, прорізаючи приблизно 2/3 м'якоті. Наповніть бульби отриманою сумішшю, посипати залишками сиру, обсмаженими беконом і зеленою цибулею.
Швидкий і недорогий вечеря з макаронів – рецепт
Інгредієнти: макарони – 170 г; вершкове масло – 45 г; гірчиця – 1/2 ч. ложки; молоко – 340 мл; сир тертий – 125 г; борошно – 15 р. Приготування Поки макарони варяться, займіться простим сирним соусом. Обсмажте борошно з вершковим маслом приблизно півхвилини, розведіть все молоком, додайте гірчицю, дрібку солі, а коли суміш закипить, всипте тертий сир. Дайте сиру повністю розплавитися, а соусу – повторно закипіти, після чого змішайте всі з відварними макаронами і відразу ж подавайте.
Вечерю на швидку руку з курячого філе
Коли справа доходить до швидких і корисних страв, на допомогу завжди приходить доступна курятина. На цей раз кубики курячого філе ми будемо томити в простому соусі на основі сої.
Інгредієнти: вода – 115 мл; кетчуп – 140 мл; соєвий соус – 45 мл; мед – 45 мл; рисовий оцет – 15 мл; корінь імбиру – 25 см; куряче філе – 750 г; крохмаль – 1 ст. ложка. Приготування Курятину розділіть на кубики і швидко обсмажте, щоб м'ясо лише встиг схопитися. Поки курятина на вогні, змішайте воду з кетчупом, соєю, медом, тертим імбиром і оцтом. Розведіть крохмаль ще в 3 столових ложках води і додайте в соус. Вилийте все до курятині і дочекайтеся, поки соус закипить, а м'ясо дійде до повної готовності.