Якщо ви хочете приготувати на вечерю щось швидке, ситне, але не важкий, поживне і корисне, але не вимагає особливих навичок, ваш вибір – вечеря з курячої грудки.
Розповімо, що приготувати з курячої грудки на вечерю просто і досить швидко.
Курка у вершках Дуже просте блюдо – куряча грудка з вершковим соусом, для приготування буде потрібно близько півгодини.
Інгредієнти: філе курки з грудей – 400 г; вершки не менше 20% жирності – 100 мл; масло рослинне без запаху нерафінована – 2 ст. ложки; густий соус соєвий без солі – 1 ст. ложка; спеції – за смаком; сіль морська велика – 1 щіпка. Приготування Філе курки ріжемо на шматочки «на один укус», миємо й обсушуємо, використовуючи паперові рушники. Добре розігріваємо масло і на сильному вогні швидко готуємо шматочки курятини таким чином, щоб на кожному утворилася рум'яна кірочка. Далі зменшуємо нагрівання і 10 хвилин тримаємо курочку під кришкою, щоб м'ясо пропарилось. Додаємо сіль, спеції і соєвий соус і готуємо ще 5 хвилин. Фінальна стадія – вливаємо вершки. Як тільки з'явилися пухирці, вимикаємо і подаємо. Куряча грудка на вечерю – це саме «не примхливе» м'ясо, в якості гарніру вона дозволяє використовувати і рис, картопля, і салати з овочів – залежить від вашого смаку і бажання поїсти щільніше або легше.
Хрусткі конвертики Якщо хочеться чогось незвичайного, можна використовувати куплене в супермаркеті заморожене листкове тісто і приготувати чудові конвертики з курячим філе.
Інгредієнти: грудка некрупною курки або курчати – 400 г; цибулю білий довгастий – 1 шт.; печериці – 200 г; олію з соняшнику нерафінована – 2 ст. ложки; масло вершкове – 1 ст. ложка; сіль, спеції – за смаком; тісто листкове – 1 кг. Приготування У цьому випадку вечеря з курячої грудки готується не так швидко, рецепт, втім, нескладний. Дрібно ріжемо вимите і обсушенное м'ясо, шаткуємо цибулю. Гриби нарізаємо теж досить дрібно. Розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю до того моменту, коли шматочки стануть світлішати. Додаємо м'ясо і гриби і тушкуємо, помішуючи 10 хвилин, щоб випарувати всю вологу. Додаємо сіль і спеції, остуджуємо. Листкове тісто розморожуємо і злегка розкачуємо. Ріжемо тісто на квадрати зі стороною 10-12 див. В центр покласти начинку, куточки піднімаємо і з'єднуємо в центрі, сторони защипуємо. Отримані конвертики складаємо на змащений вершковим маслом деко і печемо в духовій шафі, заздалегідь прогрів його до 200 градусів. Коли конвертики стануть рум'яними – вечеря готова. До нього оптимально підійдуть чай або молочні продукти: кефір, ряжанка, йогурт.
Фантазуйте Щоб приготувати смачну вечерю з курячої грудки, можна відварити її заздалегідь і, включивши фантазію, спорудити салатик з того, що є в холодильнику. Варені яйця, кукурудза або горошок, картопля, солодкий перець, помідори, солоні огірки або оливки, сир, відварена буряк, горіхи, всі ці продукти чудово поєднуються з вареною курятиною. Ну, а якщо часу і сил немає зовсім, просто відріжте шматок хліба, змастіть його гірчицею , покладіть лист салату, гурток помідора і скибочку м'яса – чудовий бутерброд готовий. Він дозволить швидко відновити сили і приступити до приготування нового кулінарного шедевра.