У даному матеріалі ми розповімо, що можна смачно і швидко приготувати з авокадо і запропонуємо кілька доступних рецептів страв з цього тропічного плоду.
Роли з авокадо
Інгредієнти: круглозернистий рис – 520 г; листи норі – 5 шт.; сьомга або форель (слабосолене філе) – 220 г; авокадо середнього розміру – 1 шт.; огірок свіжий (за бажанням) – за смаком; оцет рисовий – 50 мл; цукровий пісок – 25 г; вершковий сир – 160 г; васабі – за смаком; імбир маринований і соус соєвий для подачі – за смаком. Приготування Спочатку промиваємо рисову крупу і відварюємо до готовності, змішавши з водою в пропорції 1:2. Наприкінці варіння вливаємо в ємність з рисом змішаний з цукром рисовий оцет і перемішуємо.
Поки рис відварений остигає, беремося за підготовку начинки для ролів. Сьомгу нарізаємо тонкими довгастими смужками, а авокадо очищаємо і шаткуємо м'якоть поздовжніми брусками. За бажанням роли можна приготувати і з огірком. У цьому випадку нарізаємо овоч тим же методом, що і авокадо.
Оформляючи роли, укладаємо на бамбуковий килимок норі і розподіляємо зверху тонким шаром рис. По центру трохи промазуємо поздовжньою смугою васабі, викладаємо на неї сьомгу, авокадо і огірок і додаємо трохи вершкового сиру. Звертаємо виріб за допомогою килимка в рол і розрізаємо його на брусочки. Подаємо страву з маринованим імбиром і соєвим соусом.
Паста з авокадо – рецепт швидкого і смачного страви
Інгредієнти: паста – 270 г; авокадо середнього розміру – 1 шт.; зубки часникові – 1-2 шт.; базилік зелений сорту – кілька гілочок; сік лимонний – за смаком; олія оливкова – 35 мл; велика сіль і перець чорний свежеперемолотый – на смак. Приготування Приготувати пасту з авокадо просто і швидко. Достатньо лише відварити до готовності макаронні вироби і за цей час приготувати соус. Для цього м'якоть авокадо, очищений часник і базиликовые гілочки пробиваємо в ємності блендера до стану пюре і додаємо за смаком сік лимона. Викладаємо отриману масу до готової пасті, приправляємо страву за смаком свежеперемолотым перчиком і тут же подаємо.
Рецепт смачного салату з авокадо
Інгредієнти: грудка куряча (філе) – 220 г; авокадо середнього розміру – 1 шт.; помідори черрі – 220 г; олія соняшникова або оливкова без аромату – 25 мл; приправа для птиці (мікс) – щіпка; сіль крупна і перець свежеперемолотый чорний – по щіпці; майонез легкий – за смаком; зелень. Приготування Для приготування салату замариновану ненадовго в спеціях з сіллю курячу грудку обсмажуємо до готовності і нарізаємо соломкою. Тим же манером шаткуємо м'якоть авокадо, а черрі ріжемо навпіл. Змішуємо компоненти в салатнику, заправляємо майонезом, підсолюємо трохи і перчимо, перемішуємо і тут же подаємо до столу, прикрасивши зеленню.