Якщо ви не знаєте, як застосувати невелику кількість солодких перців, скористайтеся нашими рецептами. Нижче ви дізнаєтеся, що цікаве можна приготувати з болгарського перцю на вечерю. Спробуйте вразити домашніх своїми кулінарними здібностями, зібравши чудовий салатик або загасивши дивовижне лечо. Також можна нафарширувати перці оригінальним наповненням.
Рецепт салату з болгарського перцю на вечерю
Якщо ви хочете зробити цей салат більш легким, замініть майонез сумішшю оливкової олії і гірчиці.
Інгредієнти: червоний болгарський перець – 1 шт.; шинка – 120 г; сир гауда - 90 г; куряче яйце – 2 шт.; майонез – 2 ст. ложка; зелень кропу, петрушки – по 1 гілочці. Приготування Даних інгредієнтів вистачить для приготування двох порцій чудового салату.
Беремо невеликі піали і викладаємо на їх дно нарізати досить дрібними кубиками шинку. Далі натираємо в обидві ємності з відварного курячого яйця. Перчик очищаємо від насіння і плодоніжки. Нарізаємо його рівній тонкою соломкою і розподіляємо по піалах. Потім розподіляємо тертий на тертці твердий сир гауда. Поверх укомплектованого салату викладаємо по ложці хорошого жирного майонезу і присипаємо його дрібкою дрібно нарубаної свіжої зелені.
Рецепт приготування лечо з болгарського перцю на вечерю
Цей варіант болгарського страви готується неймовірно просто і тільки повсюдно доступних складових. Це лечо складе прекрасну компанію будь-якого гарніру.
Інгредієнти: болгарський перець – 4 шт.; м'ясисті помідори – 2 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; перець чилі (маленький) – 1 шт.; соняшникова олія – 3 ст. ложки; свинячий жир – 30 г; кухонна сіль – за смаком; цукровий пісок, перець – по 05 ч. ложки; Приготування У глибокому сотейнику розтоплюємо свинячий жир, а разом з ним прогріваємо соняшникову олію. Викладаємо в цю суміш нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю. Після того, як його він стане м'яким додаємо до нього товсту соломку соковитого болгарського перцю і близько 3 хвилин продовжуємо обсмажувати овочі. М'ясисті помідори бланшируем пару хвилин у звичайному окропі, після знімаємо з них легко відстає шкірку і нарізаємо плоди кубиками. Викладаємо їх в ємність сотейника і разом з помідорами вводимо в наш лечо цукровий пісок, ароматний чорний перець, сіль. Накриваємо сотейник кришкою і, зменшивши вогонь майже до мінімуму, даємо лечо потушиться близько 15 хвилин. Потім зрізаємо з маленького чилі плодоніжку, вставляємо його в тарілку і продовжуємо готувати ще близько 5 хвилин.
Фарширований болгарський перець на вечерю
Таке блюдо згодиться і для урочистого застілля і, для повсякденного сімейного вечері.
Інгредієнти: різнобарвний болгарський перець – 10 шт.; свинячий фарш – 600 г; круглозерний рис – 05 склянки; ріпчаста цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; соняшникова олія – 3-4 ст. ложки; томатний морс – 15 ст.; сіль – за смаком. Приготування З перців вирізаємо зелені плодоніжки і вытрушиваем з них насіння. Відварюємо в добре підсоленій воді рис, залишивши його злегка недовареним, охолодити його. Тепер викладаємо в нього свинячий фарш, перемішуємо і додаємо сюди трохи дрібної солі.
Отриманою начинкою заповнюємо порожнину кожного підготовленого перцю і вкладаємо їх у високу каструльку.
На соняшниковій олії, в невеликій сковороді обсмажуємо подрібнені зручним для вас способом цибулю і моркву. Коли вони почнуть присмажуватися, вливаємо до них томатний морс і даємо цій чудовій підливі покипіти 4-6 хвилин. Потім заливаємо нею перці і готуємо їх близько 20 хвилин після закипання.