Вернуться назад Распечатать

Що приготувати з жовтків?

Що приготувати з жовтків?
Яєчний жовток – незамінний в кулінарії продукт. Відповісти на питання стосовного того, що приготувати з жовтків допоможуть рецепти, в яких цей компонент є головним інгредієнтом.

Що приготувати з сирих жовтків і сиру?

Що приготувати з жовтків?

Сирні булочки - те, що можна приготувати з жовтків, використовуючи мінімальну кількість цукру. Ця низькокалорійна випічка порадує людей стежать за своєю вагою.
Інгредієнти:

  • сир - 350 г;

  • жовток - 4 шт.;

  • сода - 3/4 ч. ложки;

  • цукор - 50 г;

  • борошно - 250 р.


  • Приготування
    Відокремте чверть сиру від всієї маси і відкладіть. Змішайте залишився сир з сирими жовтками і додайте соду. До отриманої маси додайте борошно, вимісити тісто і залиште настоятися в холоді кілька годин. Після чого розкотіть тісто товщиною півсантиметра і закрийте залишилися сиром з цукром рівно половину поверхні тіста. Скачайте з тіста рулет і наріжте з нього шматочки. Викладіть шматочки на деко і випікайте при 180 градусах півгодини.
    Морозиво на жовтках
    Що приготувати з жовтків?

    Всіма улюблені ласощі – морозиво – ідеально підійде для завершення святкової вечері і підкаже кулінарам, який десерт можна приготувати з сирих жовтків, що залишилися від приготування іншого частування.
    Інгредієнти:

  • молоко - 450 мл;

  • вершки - 130 мл;

  • цукор - 230 г;

  • сирі жовтки - 5 шт.


  • Приготування
    Змішайте молоко з частиною вершків, доведіть до кипіння і процідіть через сито. Розітріть жовтки з частиною цукру, а вершки збийте. В окремій каструльці прогрійте цукор до бурштинового кольору, додайте збиті вершки і перемішайте масу. Влийте молоко, суміш з'єднайте з жовтками. Поверніть на вогонь і варіть до густоти, постійно помішуючи. Готове карамельне морозиво помістіть в холод.

    Що приготувати з варених жовтків?

    Що приготувати з жовтків?

    Варені жовтки є основним компонентом у приготуванні соусу тартар, рецепт якого наведений нижче.
    Інгредієнти:

  • варені жовтки - 2 шт.;

  • оливкова масло - 120 г;

  • сік лимона - 20 мл;

  • зелена цибуля - 10 г;

  • щіпка чорного перцю;

  • солоний огірок - 75 г;

  • оливки - 25 р.


  • Приготування
    Розітріть жовтки, заправте перцем і соком лимона. Поступово вливайте масло, збиваючи масу віночком до консистенції майонезу. Подрібніть цибулю, огірок, оливки і з'єднайте з масою. Готовий соус тартар подавайте до риби.