Яєчний жовток – незамінний в кулінарії продукт. Відповісти на питання стосовного того, що приготувати з жовтків допоможуть рецепти, в яких цей компонент є головним інгредієнтом.
Що приготувати з сирих жовтків і сиру?
Сирні булочки - те, що можна приготувати з жовтків, використовуючи мінімальну кількість цукру. Ця низькокалорійна випічка порадує людей стежать за своєю вагою.
Інгредієнти: сир - 350 г; жовток - 4 шт.; сода - 3/4 ч. ложки; цукор - 50 г; борошно - 250 р. Приготування Відокремте чверть сиру від всієї маси і відкладіть. Змішайте залишився сир з сирими жовтками і додайте соду. До отриманої маси додайте борошно, вимісити тісто і залиште настоятися в холоді кілька годин. Після чого розкотіть тісто товщиною півсантиметра і закрийте залишилися сиром з цукром рівно половину поверхні тіста. Скачайте з тіста рулет і наріжте з нього шматочки. Викладіть шматочки на деко і випікайте при 180 градусах півгодини.
Морозиво на жовтках Всіма улюблені ласощі – морозиво – ідеально підійде для завершення святкової вечері і підкаже кулінарам, який десерт можна приготувати з сирих жовтків, що залишилися від приготування іншого частування.
Інгредієнти: молоко - 450 мл; вершки - 130 мл; цукор - 230 г; сирі жовтки - 5 шт. Приготування Змішайте молоко з частиною вершків, доведіть до кипіння і процідіть через сито. Розітріть жовтки з частиною цукру, а вершки збийте. В окремій каструльці прогрійте цукор до бурштинового кольору, додайте збиті вершки і перемішайте масу. Влийте молоко, суміш з'єднайте з жовтками. Поверніть на вогонь і варіть до густоти, постійно помішуючи. Готове карамельне морозиво помістіть в холод.
Що приготувати з варених жовтків?
Варені жовтки є основним компонентом у приготуванні соусу тартар, рецепт якого наведений нижче.
Інгредієнти: варені жовтки - 2 шт.; оливкова масло - 120 г; сік лимона - 20 мл; зелена цибуля - 10 г; щіпка чорного перцю; солоний огірок - 75 г; оливки - 25 р. Приготування Розітріть жовтки, заправте перцем і соком лимона. Поступово вливайте масло, збиваючи масу віночком до консистенції майонезу. Подрібніть цибулю, огірок, оливки і з'єднайте з масою. Готовий соус тартар подавайте до риби.