Зовсім не багато знають, що з соєвого м'яса можна приготувати цікаві страви. Рецепти приготування смачного соєвого м'яса чекають вас нижче.
Рис з соєвим м'ясом, рецепт
Інгредієнти: морква – 3 шт.; рис – 180 г; соєве м'ясо сире – 50 г; цибуля – 2 шт.; соєвий соус – 60 мл; масло вершкове топлене – 30 г; куркума – 05 ч. ложки; сіль; оливкова олія – 75 мл. Приготування Заздалегідь промитий рис заливаємо водою і близько 20 хвилин проварюємо. Соєве м'ясо покласти в миску, заливаємо гарячою водою і на 10 хвилин залишаємо. Подрібнюємо цибулю з морквою будь-яким зручним способом. На сковороду наливаємо оливкову олію, кладемо спеції, куркуму і даємо маслу добре прогрітися. Пасеруємо в ньому цибулю і моркву. З соєвого м'яса воду зливаємо. Відправляємо його на сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо хвилин 10. У глибокій сковороді або казані з'єднуємо всі інгредієнти: відварений рис, соєве м'ясо, овочі, вливаємо соєвий соус і ретельно вимішуємо. Даємо страви потомитися на плиті ще хвилин 7 а потім вогонь вже вимикаємо. Салат з соєвого м'яса – рецепт
Інгредієнти: фарш соєвий сухе – 50 г; яйця – 2 шт.; горошок зелений консервований – 5 ст. ложок; огірки – 2 шт.; картопля – 5 шт.; шинка – 50 г; морква середньої величини – 2 шт.; зелень; майонез – 40 р. Приготування Картоплю, яйця і моркву відварюємо, чистимо і подрібнюємо невеликими кубиками. Додаємо відварену до готовності і віджатий від зайвої рідини соєвий фарш, зелений горошок, подрібнену шинку, огірки. Все це солимо, додаємо спеції, сік лимона, гірчицю і петрушку. Заправляємо салат майонезом, знову вимішуємо. Даємо настоятися хоча б годинку і подаємо. М'ясо в соєвому соусі – рецепт на сковороді
Інгредієнти: соєве м'ясо – 500 г; цибуля – 300 г; сіль – щіпка; паприка мелена – щіпка; соус соєвий – 3 ст. ложки; білий винний оцет – 30 мл; масло рослинне – 60 мл Приготування Порізане м'ясо притрушиваем паприкою, трохи підсолюємо, перемішуємо і даємо постояти 5 хвилин. Потім викладаємо на сковороду з розігрітим маслом і, помішуючи, смажимо близько 5 хвилин, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь. Тим часом шаткуємо півкільцями цибулю. Хвилин через 20 вливаємо 2 столові ложки винного оцту, соєвий соус. Все це добре розмішуємо, накриваємо кришкою і смажимо ще 3 хвилини. Потім викладаємо цибулю, смажимо під кришкою ще хвилини 3 іноді помішуючи, поки цибуля не стане золотистим. Готову страву подаємо тут же в гарячому вигляді з додаванням улюбленого гарніру. Гуляш із соєвого м'яса – рецепт
Інгредієнти: соєве м'ясо – 100 г; рослинна олія – 50 мл; цибулю і моркву – по 1 шт.; сік лимона і гірчиця – по 1 ст. ложці; перець; майонез – 30 г; сметана – 40 г; вода – 80 мл; сіль. Приготування Соєве м'ясо заливаємо 1 літром окропу і 20 хвилин проварюємо. Потім відкидаємо його на друшляк і віджимаємо. За бажанням кожен шматочок ще ріжемо на 2 частини. Шматочки м'яса кладемо в миску, поливаємо соком лимона, кладемо гірчицю, майонез, сіль, перець. Перемішуємо і на 30 хвилин залишаємо. Подрібнюємо цибулю і моркву. Розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому овочі і соєве м'ясо, помішуючи, близько 10 хвилин. Кладемо сметану, вливаємо воду і готуємо до бажаної густоти.