Щоб зберегти максимум екзотичного фрукта і красиво подати його до столу ми детально розберемося з тим, як їсти манго в сирому вигляді та як підготувати його до сервіровці.
Як правильно чистити і є манго?
Способів очищення манго існує кілька. У процесі можна орудувати як спеціальної «економкою» для чищення овочів і фруктів, так і власними руками і ножем. Ми зупинимося на останньому варіанті.
В рамках самого поширеного способу очищення відрізають шматочки м'якоті по обидва боки від кісточки.
Центральний шматок очищають від шкірки.
Обрізають максимум м'якоті навколо кісточки.
Залишилися половинки м'якоті очищають і нарізають кубиками або часточками.
В рамках другого способу м'якоть з обох бічних шматків нарізають квадратами, не прорізаючи шкірки.
Далі шкірку вивертають, щоб шматочки стали «їжачком», і зрізують м'якоть.
Вирізати м'якоть, не розрізаючи її або шкірку можна, просто щільно провівши половинку по стінці склянки.
Як треба їсти манго?
Якщо вам ніколи не доводилося куштувати м'якоть цього екзотичного фрукта раніше, то найкращим способом того, як можна їсти манго стане його подача в свіжому вигляді. М'якоть можна нарізати кубиками, часточками, вирізати з неї кульки або надати будь-яку форму, яку душа забажає.
Якщо манго в чистому вигляді вас вже не здивуєш, то подавайте його в салатах. Фрукт добре поєднується зі своїм екзотичним побратимом авокадо , огірками, червоною рибою, смаженою або вареною курятиною і морепродуктів.
М'якоть манго хороша свіжої овочевий сальси класичному індійському чатні і інших соусах, які також добре подавати до м'ясних страв.
Єдино вірного способу того, як правильно їдять манго, не існує, але якщо ви хочете поласувати стравою, в якому смак екзотичного плоду вийде на перший план, то зверніть увагу на солодкі смузі та натуральне морозиво.
Смузі можна готувати, збиваючи м'якоть з іншими фруктами, ягодами і суперфудами, а морозиво легко приготувати, збивши манго разом із замороженим соком, рослинним молоком або бананом.
При додаванні замороженого банана ласощі зовсім набуває вершкову, однорідну консистенцію, більше характерну для класичного пломбіру, але при цьому не містить жирів і сахарози.