Якщо цей сезон не порадував вас великою кількістю білих грибів, то їх легко можна поєднувати з більш доступними печерицями, зберігши характерний смак і аромат страви.
Нижче ми детально обговоримо кілька рецептів крем-супів з білих грибів.
Крем-суп зі свіжих білих грибів – рецепт
Інгредієнти: гілочки розмарину – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 115 г; гілочки чебрецю – 2 шт.; гриби білі – 960 г; часник – 4 зубки; курячий бульйон – 14 л; вершки – 145 мл Приготування Перед тим, як приготувати крем-суп з білих грибів, підготуйте самі гриби. Очистіть їх від можливих забруднень за допомогою кисті, при необхідності протріть вологою ганчіркою. Щоб позбутися від комах, які можуть населяти гриб, самі гриби нерідко проварюють.
Підготовлені гриби наріжте і відкладіть в сторону. На сковороду влийте масло, і коли воно розігріється, викладіть в нього гілочки розмарину і чебрецю. Через півхвилини кухня наповниться насиченим ароматом трав – саме час додати нарізану цибулю. Дайте луку дійти до напівготовності, після чого покладіть до нього часник і почекайте ще з півхвилини. Наступними на сковороду відправляються гриби. Коли надлишки рідини випаруються, посоліть шматочки і дайте підрум'янитися.
Дістаньте гілочки розмарину і чебрецю, а вміст сковороди залийте бульйоном. Дайте рідини дійти до кипіння, влийте вершки і збийте.
Крем-суп з сушених білих грибів
Сушені гриби зручно заготовляти і зберігати самостійно, крім іншого їх можна знайти практично в будь-якому супермаркеті або в сезон, на ринку.
Інгредієнти: сушені білі гриби – 30 г; курячий бульйон – 365 мл; ріпчаста цибуля – 115 г; вершки – 115 мл; стебло селери – 1 шт.; печериці – 270 г; вершкове масло – 35 г; борошно – 15 г; тертий сир – 65 р. Приготування Першим ділом розмочіть білі гриби в півтори склянках окропу протягом 10 хвилин. Досить грубо наріжте цибулю, селеру і печериці. Розтоплене масло використовуйте для пасерування нарізаних овочів і грибів. Через 5 хвилин додайте до вмісту сковороди розмочені білі гриби (рідина збережіть). Присипте все борошном і перемішайте. Через пару хвилин почніть порціями додавати залишився грибний бульйон упереміж з курячим бульйоном. Зменшіть жар і дайте вмісту сковороди побурлить 15 хвилин. Після, влийте вершки і додайте сир. Коли рідина знову закипить, а сир розплавиться, збийте блюдо блендером і приправте за смаком.
Такий крем-суп з білих грибів можна зробити і в мультиварці. Використовуючи режим «Випічка», обсмажте всі інгредієнти разом, влийте рідини, і продовжуйте приготування ще 15 хвилин.
Крем-суп з білих заморожених грибів – рецепт
Запасливі грибники напевно мають в морозильній камері порцію заморожених білих грибів. Це блюдо – прекрасний спосіб пустити їх у справу.
Інгредієнти: бекон – 45 г; маленька гарбуз – 1 шт.; гілочки чебрецю – 2 шт.; цибуля – 130 г; заморожені білі гриби – 350 г; картопляне пюре – 440 г; пластівці чилі – за смаком; курячий бульйон – 14 л; вершки – для подачі. Приготування Попередньо розморозьте гриби, переймайте зайву вологу паперовими рушниками. Очищену гарбуз дрібно наріжте і порумяньте з гілочками чебрецю, цибулею і беконом. Коли гарбуз підрум'яниться, покладіть до неї гриби, дочекайтеся випаровування рідини. Залийте вміст каструлі бульйоном, додайте картопляне пюре і перемішайте. Збийте суп до бажаного ступеня однорідності, приправте. Подавайте крем-суп з білими грибами та вершками, виливши останні поверх страви перед сервіруванням.