Консервована горбуша – повноцінний і доступне джерело білка, який може стати основою навіть для гарячих страв. Про деяких смачних варіаціях цієї страви ми поговоримо далі.
Суп з консервованої горбуші – рецепт
Стандартний овочевий набір з картоплі, цибулі та моркви може легко перетворитися в легкий суп на основі рибного бульйону, якщо ви вирішите додати до суміші трохи консервованої горбуші. Альтернативою, втім, може стати майже будь-яка щільна риба в банку, адже набір овочів і сама рецептура універсальні.
Інгредієнти: картопля – 340 г; вода – 14 л; листя лавра – 3 шт.; горошини перцю – 8 шт.; консервована горбуша – 215 г; морква – 115 г; ріпчаста цибуля – 145 г; жменя зелені петрушки. Приготування Вміст банки з горбушею злегка розімніть виделкою. Очищену картоплю наріжте кубиками зі стороною в пару сантиметрів. Підігрійте бульйон і киньте до нього картоплю. Слідом відправте листя лавра, вміст банки з рибою і горошини чорного перцю. Прикрутіть вогонь і проваріть страву при слабкому кипінні близько 15 хвилин, за цей час шматочки картоплі мають розм'якнути.
Тим часом спасеруйте подрібнену моркву з цибулею. Додайте пасерування в практично готовий суп, проваріть все ще пару хвилин і доповніть зеленню перед сервіруванням.
Сирний суп з консервованої горбушею
Незважаючи на те, що в рамках звичайних рецептів сир і рибу навряд чи включиш в число ідеально поєднуються між собою інгредієнтів, якщо віддати перевагу плавленому сиру і використовувати консервовану горбушу – виходить дивовижно смачний, вершковий суп.
Інгредієнти: вершкове масло – 35 г; ріпчаста цибуля – 115 г; стебло селери – 1 шт.; морква – 90 г; вода – 480 мл; сушений кріп – 1 ч. ложка; картопля – 290 г; консервована горбуша – 430 г; вершки – 215 мл; плавлений сир – 95 р. Приготування Розтопивши вершкове масло прямо в каструлі, використовуйте його для пасерування овочів: цибулі, селери, моркви. До отриманої пассеровке покладіть кубики картоплі і шматочки риби. Залийте все бульйоном. Як тільки рідина закипить, додайте вершки, тертий плавлений сир, зменшіть жар і варіть суп до розм'якшення шматочків картоплі. Доповніть готовий суп з консервованої горбуші з плавленим сиром і спеціями за смаком.
Суп з консервованої горбуші з рисом
Інгредієнти: консервована горбуша – 230 г; рис – 45 г; картопля – 115 г; морква – 90 г; лист лавра – 1 шт.; вода – 740 мл Приготування Всипте промитий рис у воду і залиште рідину закипіти. В супову основу киньте нарізану кубиками картоплю. Окремо спессеруйте моркву і додайте її до вмісту каструлі. Киньте лист лавра. Останньою в каструлю відправляється розім'ята виделкою риба. Проварити суп ще близько 10 хвилин на сильному вогні і знімайте пробу.
Суп з консервованої горбуші можна зробити в мультиварці, повторивши ті ж кроки в режимі «Гасіння» або «Суп».
Рибний суп з консервованої горбуші
Інгредієнти: вершкове масло – 35 г; ріпчаста цибуля – 55 г; селера – 60 г; солодкий перець – 70 г; часник – 1 зубок; картопля – 460 м; вода – 740 мл; молоко – 430 мл; консервована горбуша – 330 г; кукурудза консервована – 65 р. Приготування Перед тим, як приготувати суп з консервованої горбуші, розтопіть масло і спасеруйте на ньому суміш з подрібненої цибулі, солодкого перцю, селери та часнику. Довівши овочі до напівготовності, додайте до них кукурудзу і шматочки очищеного картоплі. Залийте все сумішшю молока і води. Додайте шматочки консервованої горбуші і продовжуйте варити суп близько 10 хвилин, поки овочі не розм'якшаться. Останній всипте в блюдо кукурудзу.