Практично кожна мама періодично стикалася з тим, що діти відмовляються їсти перші страви. Та й не кожному дорослому вони по душі. Якщо у вашій родині звикли перекушувати фаст-фудом і бутербродами з чаєм, настав саме час випробувати рецепт смачного вермішельного супу.
Рецепт вермішельного супу з печерицями
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 1 шт.; вода – 35 л; свинячі реберця – 230 г; картопля – 7 шт.; соняшникова олія – 3 ст. ложки; петрушка – 6 гілочок; морква – 2 шт.; вермішель – 250 г; печериці – 7 шт.; сіль і перець – за смаком; кріп – 6 гілочок. Приготування Промийте свинячі реберця, покладіть їх у каструлю, залийте водою і включіть максимальний вогонь. Коли вони закиплять, трохи прикрутіть вогонь і відварюйте м'ясо хвилин 20. Помиту картоплю почистіть, поріжте кубиками середнього розміру і засипте їх в каструлю. Варити необхідно десь 10 хвилин, до напівготовності картоплі.
Почистіть цибулю і моркву, а потім поріжте їх невеликими кубиками (моркву можна натерти, використовуючи крупну тертку). Пару хвилин обсмажуйте ці овочі на соняшниковій олії до набуття ними м'якості. Після цього додайте до інших компонентів вермішель і печериці, нарізані пластинками. Тепер настає черга засмажки, яку також слід відправити туди ж. Посоліть і поперчіть блюдо. Після закипання покладіть в суп дрібно посічену зелень, ще раз дочекайтеся закипання, проваріть близько 5 хвилин і вимикайте.
Молочний вермішелевий суп
Якщо ви губитеся в здогадах, як приготувати чудовий вермішелевий суп так, щоб він став улюбленим блюдом для всієї родини, варто звернути увагу на цей рецепт. Інгредієнти: цукор – 1 ст. ложка; молоко – 4 склянки; сіль – 05 ч. ложки; тонка вермішель – 1 склянка; вершкове масло – 35 р. Приготування Вилийте молоко в каструлю, покладіть в нього масло і поставте на вогонь. Посоліть, всипте цукор, а після закипання додайте вермішель. Добре все перемішайте і відразу ж відставте такий вермішелевий суп з плити. Не проваривайте вермішель в молоці і не чекайте повторного закипання, а просто дайте страві настоятися приблизно 10 хвилин.
Рецепт вермішельного супу з домашньою куркою
Такий деликатый вермішелевий суп з м'ясом вгамує навіть сильний голод на кілька годин.
Інгредієнти: часник – 1 зубець; курка – 450 г; соняшникова олія – 25 ст. ложки; картопля – 5 шт.; лавровий лист – 1 шт.; вода – 3 л; ріпчаста цибуля – 1 шт.; приправа для супу, перець, сіль – за смаком; морква – 1 шт.; дрібна вермішель – 3 ст. ложки. Приготування Курку порубаєте на частини середнього розміру, якщо вона ціла, таким чином, щоб вона поміщалася в каструлю, залийте м'ясо водою і поставте на плиту. Після закипання на сильному вогні зменшіть його, зніміть піну, посоліть і проваріть близько 25 хвилин. Картопля поріжте невеликими кубиками, покладіть в каструлю і проварити до готовності.
Одночасно приготуйте засмажку: наріжте тоненькими кільцями цибулю і натріть моркву з допомогою великої терки, після чого приблизно 3-4 хвилини підсмажуйте їх на соняшниковій олії до набуття ними м'якості. Потім покладіть зажарку в суп, додайте лавровий лист, приправу для супу і дрібно нарізаний часник. Прокип'ятіть страву ще близько 5 хвилин, засипте вермішель, добре перемішайте, проваріть приблизно 3 хвилини і вимикайте.
Вермішелевий суп з фрикадельками
Інгредієнти: сіль, чорний перець, зелень – за смаком; м'ясний фарш – 500 г; картопля – 4 шт.; вермішель – 1 склянка; ріпчаста цибуля – 2 шт. Приготування Почистіть цибулю і натріть його, використовуючи крупну тертку. Додайте до нього фарш, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. З маси сформуйте кульки, покладіть їх у каструлю, залийте півтора літрами води і відправте варитися. Картоплю наріжте тонкою соломкою. Після закипання бульйону, приберіть з поверхні піну, додайте картоплю і відварюйте близько 10 хвилин. Коли картопля розм'якшиться, засипте в суп, вермішель, дрібно посічену зелень і трохи підсолити. Суп буде готовий через 4-5 хвилин.